Iohannis, atac. Chirieac: Această declarație îi face rău președintelui

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Liviu Dragnea „s-a cocoţat” în vârful statului şi ”progresează semnificativ în domeniul fake news”, a declarat marţi, 6 noiembrie, Klaus Iohannis. Preşedintele a spus, referitor la solicitările de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr, şi de numire în funcţia de procuror-şef al DNA a Adinei Florea, că abordarea ministrului Justiţiei în acest sens este „pe lângă lege”. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat atacul lansat de șeful statului.

Marți, într-o intervenție telefonică la Antena 3, în emisiunea „Esențial”, moderată de Ana-Maria Roman, Bogdan Chirieac a comentat declarațiile de ultimă oră ale președintelui Klaus Iohannis.

Întrebat de jurnaliști „în momentul în care dosarul de candidatură al procurorului Augustin Lazăr a ajuns la Administrația Prezidențială, dumneavoastră ați văzut acea ordonanță de clasare referitoare la un dosar care vă viza?”, președintele României a răspuns astfel: „Una cu alta – pot să vă asigur - că nu au niciun fel de legătură”.

„Analizată această frază, este o recunoaștere implicită a existenței ordonanței de clasare. Exact asta a spus: Una cu alta. Atenție. Cei care îl simpatizează pe președintele Iohannis și cred că dânsul spune adevărul pot lua de bună această declarație. Dar asta nu infirmă existența ordonanței de clasare la dosar. A spus nu am luat decizia de numire a lui Augustin Lazăr în funcția de procuror șef general pe baza acelei ordonanțe de clasare - asta a spus. Nu a spus nu exista ordonanța de clasare. E o nouă abordare", a spus Bogdan Chirieac.

Întrebat care ar trebui să fie urmarea acestei recunoașteri, a oferit următorul răspuns: „Deocamdată, cei care l-au făcut în fel și chip pe profesorul Tudorel Toader ar trebui să își ceară scuze, dar nu se va întâmpla sub nicio formă, fiindcă trăim în România. O democrație tânără, la asta mă gândesc. Al doilea lucru... depinde cine îl mai crede pe domnul Iohannis că nu a existat nicio legătură între ordonanța de clasare și numirea în funcția de procuror general. Eu sunt încă tulburat de declarația președintelui. A spus că nu au nicio legătură. Puteai să spui, da, am văzut, a pus în dosar și ordonanța de clasare, am înțeles că este o eroare și l-am numit fiindcă am considerat că este un bun procuror general. Avea sens. Dar această declarație îi face mult rău președintelui".

Iohannis, atac dur la adresa lui Dragnea

Liviu Dragnea „s-a cocoţat” în vârful statului şi „progresează semnificativ în domeniul fake news”, a afirmat Klaus Iohannis, care a calificat drept minciuni acuzaţiile care i-au fost aduse de preşedintele PSD. Întrebat care crede că a fost scopul cu care Dragnea a venit luni la Parlament cu două valize, Iohannis a spus că „omul este disperat să arate tot mai mult că are probleme majore şi nu numai acelea care sunt în faţa judecătorilor”.

Ulterior, Bogdan Chirieac a fost întrebat despre atacul lansat de președintele României la adresa liderului PSD. „Nu ne doream ca președintele României să folosească limbajul lui Traian Băsescu. Aici cred că dânsul s-a compromis singur în această zonă cu infractor. Ce mă înspăimântă este afirmația e disperat, are probleme și nu numai cele din fața judecătorilor. Adică la ce vă referiți? (...) Trec peste faptul că este, inclusiv, președintele lui Liviu Dragnea. A doua chestiune: e disperat. Eu nu aș spune asta nici despre cel mai mare dușman pe care l-aș avea. E în fața lui Dumnezeu, până la urmă”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel