Iohannis, ARHIVĂ CNSAS. Contribuție deschidere Muzeu Comunism

Preşedintele Klaus Iohannis va vizita luni depozitele de arhivă ale Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) de la Popeşti Leordeni.

VEZI ȘI: Striblea, ÎNTREBARE-ȘOC: Când va înceta Iohannis să...

Șeful statului a explicat de ce va vizita arhivele păstrate de CNSAS la Popești-Leordeni. Klaus Iohannis a pus accentul pe faptul că memoria comunismului nu trebuie pusă sub tăcere. În plus, președinele a spus că arhivele securității vor avea o contribuție semnificativă în deschiderea unui Muzeu al Comunsimului.

"Arhivele fostei Securități reprezintă o parte din istoria poporului nostru. Dosarele întocmite de poliția politică închid în paginile lor nenumărate vieți de oameni nevinovați. Mâine voi vizita arhivele păstrate de CNSAS la Popești-Leordeni.

CNSAS deține, după Germania și Polonia, a treia arhivă ca mărime, preluată de la fostele servicii secrete comuniste. În aceste dosare se află memoria comunismului și nu avem dreptul s-o trecem sub tăcere. Dimpotrivă, ea va avea o contribuție importantă la deschiderea unui Muzeu al Comunismului, despre care am vorbit la Timișoara imediat după alegeri", a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel