Iohannis anunță lockdown? SRS: Surpriza plăcută... Operațiune ciudată

foto presidency.ro
foto presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis urmează să facă o declarație de presă. Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a vorbit despre această ieșire a președintelui. 

VEZI AICI DECLARAȚIILE PREȘEDINTELUI

Jurnalista Cătălina Porumbel l-a întrebat pe jurnalistul Sorin Roșca Stănescu dacă este posibil ca, la ora 18:15, când președintele Klaus Iohannis va face o declarație de presă, să fie anunțat un lockdown în România. 

Sorin Roșca Stănescu a răspuns, în cadrul intervenției telefonice, în emisiunea ”Decisiv”, de la Antena 3, că ”este posibil (n.r. ca președintele Klaus Iohannis să ceară lockdown), el are acest drept, intră în atribuțiile sale, însă, mai degrabă, mă gândesc că poate să declare ceva în legătură cu aiureala pe care a pus-o la cale cu noul guvern.”

Jurnalistul s-a declarat convins că președintele Klaus Iohannis se va declara îngrijorat de evoluția SARS-CoV-2 în țara noastră, amintind că, la început, afirma că este ”o viroză”. ”Se va arăta îngrijorat de o pandemie pe care a anunțat, bătându-se cu cărămida în piept, că a reușit s-o asaneze și iată că n-a asanat-o. S-ar putea să avem surpriza plăcută să ne spună și ceva în legătură cu această operațiune ciudată pe care a făcut-o, afectând grav statul român, de numire a lui Dacian Cioloș ca premier desemnat. N-o să-și toarne cenușă în cap în niciun caz, dar mă aștept să zică că-i de vină clasa politică, ciuma roșie, PSD, că partidele n-au înțeles” a mai spus Sorin Roșca Stănescu. 

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș premier, din partea USR, fiind singura propunere de prim-ministru de pe masa președintelui, în ziua consultărilor cu partidele parlamentare. După negocieri, USR n-a obținut susținerea PNL și UDMR, așa că a mers în Parlament, astăzi, cu propria listă de miniștri. Audierile continuă, dar avizele sunt negative. Miercuri, la ora 10:00, urmează a fi votat Guvernul Cioloș, în integralitatea sa, în Parlament. 

Vezi aici mai mult:   LIVE  Update: Spirite aprinse la audierea lui Stelian Ion, microfoane oprite. Audiere miniștri cabinet Cioloș. Prună, Ghinea, Moşteanu - avize negative pe bandă - LIVE TEXT/VIDEO

Pe de altă parte, România se află într-o situație critică privind evoluția COVID-19. Bilanțul de astăzi a anunțat 18.863 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, dar și 574 de decese. 

Vezi aici mai mult: RECORD coronavirus 19 octombrie 2021. Val de morți nevaccinați: România, morga Europei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel