Iohannis a respins-o pe Shhaideh. Rareș Bogdan: Alegeri anticipate. PSD va pierde

Președintele Klaus Iohannis a respins-o pe Sevil Shhaideh, propunerea PSD-ALDE de premier. Jurnalistul Rareș Bogdan crede că dacă se va merge pe suspendarea președintelui, Klaus Iohannis va riposta și va dizolva Parlamentul, ceea ce va duce la alegeri anticipate. În acest caz, Rareș Bogdan crede că PSD va lua un scor de 30%. 

”Eu cred că dl Dragnea se gândește în primul rând la România. Domnia sa va înțelege că-n spatele deciziei președintelui nu este un moft și a decis că doamna Shhaideh poate aduce anumite neclarități în ceea ce înseamnă direcția pe care România trebuie să o aibă și partenerii pe care și i-a asumat. Cred că președintele Iohannis a cântărit serios. În acest moment, cred că este pregătit de orice. România care s-a prezentat la urne a fost una de 7,2 milioane de voturi. România de urne din 2014 a fost una 11,3 milioane. Dacă pe motivația respingerii doamnei Sevil Shhaideh se va trece la suspendarea președintelui, președintele Iohannis va câștiga și se va ajunge la dizolvarea Parlamentului și alegeri anticipate, iar pentru PSD prevăd un scor de maximum de 30%, pentru că această propunere a lovit în electoratul dur al PSD, mândru că este român. În cazul în care se va ajunge la suspendarea președintelui, PSD riscă să ajungă într-un moment extrem de complicat, pentru că nu se va rămâne la suspendarea președintelui, ci foarte probabil se va ajunge la dizolvarea Parlamentului și alegeri anticipate pentru România”, a spus jurnalistul Rareș Bogdan, la Realitatea TV.

El a adăugat că nu crede că Liviu Dragnea va duce România în acea zonă destabilizată, însă, dacă se va întâmpla, ”Iohannis va câștiga războiul și România îl va pierde”. 

Liviu Dragnea spunea că nu va veni cu altă propunere, a venit cu una singură, care, dacă va fi refuzată ”ne vedem în altă parte”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel