Iohannis a promulgat legea prin care parlamentarii rămân fără mașini, dar primesc o sumă forfetară

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul pentru promulgarea Legii pentru modificarea art. 45 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, prin care parlamentarii nu vor mai beneficia de maşini, ci de o sumă alocată acoperirii cheltuielilor de transport în teritoriu.

Pe 15 decembrie, plenul reunit al Parlamentului a aprobat modificarea adusă Statutului deputaţilor şi al senatorilor, potrivit căreia parlamentarii beneficiază de o sumă forfetară alocată acoperirii cheltuielilor pe transport în teritoriu, respingând astfel cererea de reexaminare solicitată de preşedintele Klaus Iohannis.

Parlamentarii au adoptat, în forma iniţială transmisă spre promulgare, legea care prevede abrogarea alineatului 2 al articolului 45, potrivit căruia deputaţii şi senatorii pot beneficia de autoturism pentru desfăşurarea activităţilor legate de exercitarea mandatului, şi modifică alineatul 3 al articolului 45 din Statut.

'Deputaţii şi senatorii beneficiază, pentru desfăşurarea activităţilor legate de exercitarea mandatului, de o sumă forfetară al cărei cuantum este stabilit prin hotărâre a Birourilor permanente, în funcţie de resursele bugetare ale celor două Camere, pentru acoperirea cheltuielilor de transport din circumscripţie, pe bază de declaraţie pe propria răspundere, care reprezintă document justificativ', arată alineatul 3 al articolului 45 din Statut.

Legea iniţiată de deputatul Tudor Ciuhodaru a fost adoptată în forma transmisă spre promulgare. Preşedintele Klaus Iohannis a cerut în octombrie reexaminarea legii, dar solicitarea sa a fost respinsă, săptămâna trecută. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel