Iohannis a încurajat investițiile germane în România

Foto: Facebook / Klaus Iohannis
Foto: Facebook / Klaus Iohannis

Miercuri, 14 iunie, președintele României, Klaus Iohannis l-a primit, la Palatul Cotroceni, pe premierul landului german Saxonia, Stanislaw Tillich.

Şeful statului român a încurajat investițiile germane în economia țării noastre.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, discuțiile au vizat cooperarea economică bilaterală și agenda europeană, cu accent pe problematica Brexit, a sprijinului german pentru atragerea fondurilor europene și gestionarea problemelor de securitate generate de migrație. Klaus Iohannis a încurajat investițiile germane în economia românească și a salutat deschiderea înaltului oficial german pentru dezvoltarea cooperării în domeniul științei.

În ceea ce privește agenda europeană, prim-ministrul Tillich a exprimat aprecierea pentru poziția puternică a președintelui Klaus Iohannis și a statului român în favoarea proiectului european, care poate fi, în opinia sa, un stimulent și pentru alte state membre.

La rândul său, conform comunicatului, prim-ministrul Stanislaw Tillich a exprimat disponibilitatea părții germane de a sprijini România prin împărtășirea propriei expertize în procesul de atragere a fondurilor europene, iar președintele Klaus Iohannis salutat acest demers și a încurajat un dialog aplicat pe acest subiect la nivel guvernamental.

Cei doi interlocutori au abordat și problematica migrației din perspectiva securității regionale. Șeful statului a informat în legătură cu îndeplinirea de către România a angajamentelor asumate la nivelul UE, inclusiv prin gestionarea cu responsabilitate și în mod solidar a obligațiilor rezultate din calitatea sa de stat membru, aflat la frontierele externe ale Uniunii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel