Iohannis: 2019 - ”Anul omagierii victimelor comunismului"

Alexandru Ichim / 14 mai 2019 / 12:48 Salveaza PDF Comentarii
Klaus Iohannis, președintele României
Descriere foto: Klaus Iohannis, președintele României

În anul în care se împlinesc trei decenii de la încheierea Războiului Rece şi de la căderea Cortinei de Fier în Europa, Preşedintele Klaus Iohannis subliniază importanţa sacrificiului pentru apărarea valorilor democratice şi a drepturilor omului şi onorează memoria celor care au luptat pentru libertate împotriva regimului dictatorial, cu o componentă importantă pe Revoluţia din Decembrie 1989.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va declara anul 2019 drept "Anul omagierii victimelor comunismului", în cadrul unei ceremonii publice care va avea loc luni, 20 mai, la Palatul Cotroceni, în contextul împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989.

”Încă de la preluarea mandatului, Preşedintele României a acţionat pentru omagierea victimelor regimului comunist. La 30 de ani de la Revoluţia sângeroasă din 1989, Preşedintele Klaus Iohannis consideră prioritare asumarea corectă a trecutului traumatic, condamnarea abuzurilor şi crimelor comunismului, precum şi consolidarea democraţiei”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale. 

La ceremonia solemnă "30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989. 2019 - Anul omagierii victimelor comunismului" vor participa foşti deţinuţi politic, disidenţi anticomunişti, revoluţionari, urmaşi ai familiilor eroilor martiri din Decembrie 1989, reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale, reprezentanţi ai societăţii civile, precum şi jurnalişti.

Vezi și: Ambasadorul Palestinei - Liviu Dragnea: Ambasada României în Israel nu se mută


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26