Iohannis: 2019 - ”Anul omagierii victimelor comunismului"

Klaus Iohannis, președintele României
Klaus Iohannis, președintele României

În anul în care se împlinesc trei decenii de la încheierea Războiului Rece şi de la căderea Cortinei de Fier în Europa, Preşedintele Klaus Iohannis subliniază importanţa sacrificiului pentru apărarea valorilor democratice şi a drepturilor omului şi onorează memoria celor care au luptat pentru libertate împotriva regimului dictatorial, cu o componentă importantă pe Revoluţia din Decembrie 1989.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va declara anul 2019 drept "Anul omagierii victimelor comunismului", în cadrul unei ceremonii publice care va avea loc luni, 20 mai, la Palatul Cotroceni, în contextul împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989.

”Încă de la preluarea mandatului, Preşedintele României a acţionat pentru omagierea victimelor regimului comunist. La 30 de ani de la Revoluţia sângeroasă din 1989, Preşedintele Klaus Iohannis consideră prioritare asumarea corectă a trecutului traumatic, condamnarea abuzurilor şi crimelor comunismului, precum şi consolidarea democraţiei”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale. 

La ceremonia solemnă "30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989. 2019 - Anul omagierii victimelor comunismului" vor participa foşti deţinuţi politic, disidenţi anticomunişti, revoluţionari, urmaşi ai familiilor eroilor martiri din Decembrie 1989, reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale, reprezentanţi ai societăţii civile, precum şi jurnalişti.

Vezi și: Ambasadorul Palestinei - Liviu Dragnea: Ambasada României în Israel nu se mută

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel