Iohannis, teme referendum. Norica Nicolai: propunerile sunt absolut fanteziste

Norica Nicolai  FOTO AGERPRES
Norica Nicolai FOTO AGERPRES

Europarlamentarul Norica Nicolai a reacționat cu privire la temele propuse de președintele României, Klaus Iohannis, pentru referendumul din 26 mai. 

”Nu evalueaz în termen de pozitiv sau negativ cu privire la conținutul acestor întrebări. Și pentru noi statul de drept este o prioritate și asta înseamnă compatibilizarea cu normele constituționale. Există două decizii ale Curții Constituționale, una din 1999 și una din 2011, prin care spune foarte clar că un referendum care duce la modificarea Constituției nu poate urma procedura normală prevăzută la Legea 3, ci are izvorul în Dreptul Constituțional, deci în prevederile Constituției”, a declarat Norica Nicolai, în direct la România TV. 

De amnistie și grațiere pot beneficia și cetățenii, nu doar demnitarii

”Interzicerea pentru Guvern pentru a da amnistie și grațiere, deci o lege de genul acesta, presupune clar o restrângere a drepturilor Guvernului, prevăzute în Constituție, care spune foarte clar ce acte normative poate adopta Guvernul. Deci ca atare, a limita acest drept al Guvernului nu o putem face decât printr-o modificare constituțională. (...) cred că se introduce și un tratament discriminatoriu între cetățeni pentru că în opinia mea, dreptul la grațiere și la amnistie sunt drepturi universale prevăzute în documente internaționale, dar și în legea română, de care pot beneficia și alți cetățeni decât cei care au calitatea de demnitari. (...) Ca atare, propunerile domnului președinte sunt absolut fanteziste din punct de vedere al respectului statului de drept”, a mai precizat Norica Nicolai.

Vezi și: Klaus Iohannis atacă PSD. Pararelă incredibilă: OUG că politicianul X e cinstit! Ar fi culmea!

Klaus Iohannis, declarații complete 4 aprilie despre referendum și justiție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel