Iohannis: Guvernul trebuie să prezinte un buget foarte serios

Preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat optimist cu privire la votul de marţi din Parlament privind Guvernul şi a subliniat că Executivul trebuie să prezinte un buget foarte serios şi să organizeze corect alegerile locale şi parlamentare. 

'Minimum minimorum şi sper să reuşească mult mai mult, este un buget foarte serios, care poate fi executat şi care să fie executat. Un buget care nu ne duce spre un deficit bugetar nesustenabil nici pentru 2016, nici pentru 2017. Alegeri locale foarte bine organizate şi foarte corect organizate, alegeri parlamentare foarte bine, corect, transparent organizate. În afară de acestea, sigur, toate celelalte sunt lucruri care merită începute, merită discutate şi dacă Guvernul vine cu soluţii bune, cu siguranţă vom avea câteva surprize plăcute', a afirmat Iohannis, într-un interviu difuzat de TVR 1.

'Sunt optimist în privinţa votului de mâine, din plenul reunit al Parlamentului', a menţionat şeful statului. El a arătat că noul Executiv va avea un mandat de un an, motiv pentru care nu se poate vorbi de un program de guvernare pe termen lung.

'Toate lucrurile care au fost prinse acolo sunt lucruri care preocupă politicienii, care preocupă opinia publică, care sunt în atenţia societăţii civile. Şi discutând aceste chestiuni, am ajuns împreună la concluzia că ar fi greşit să nu includem proiecte de acest tip în discuţia care se va face, chiar dacă în unele cazuri va începe poate o consultare publică şi discuţii cu partidele sau cu specialiştii. Probabil o parte dintre aceste proiecte se poate finaliza cu sprijin parlamentar. O parte, probabil, nu se poate, dar ar fi păcat să nici nu înceapă discuţia pe ele şi în acest fel sigur în programul Guvernului Cioloş sunt şi proiecte care sunt importante şi probabil necesită un timp mai lung de finalizare. Dacă Parlamentul va sprijini sau nu aceste chestiuni, eu sper ca atunci când avem propuneri serioase să se găsească un sprijin', a afirmat Iohannis.

În ceea ce priveşte evaluarea funcţionarilor publici, el a spus că aceasta se face anual, conform legii. Şeful statului a adăugat că în acest domeniu ar trebui judecat până la ce nivel merge politizarea.

'Asta este o temă puţin mai complicată şi nu sunt chiar convins că în an electoral găsim un răspuns la această chestiune, dar cel puţin sper să găsim o discuţie pe această chestiune şi dacă în cursul celor două campanii electorale partidele politice îşi elaborează puncte de vedere şi le consolidează avem o şansă bună să dăm un răspuns după alegerile parlamentare la această chestiune', a declarat Iohannis.

El a menţionat că are toată încrederea că Guvernul va lua măsurile care garantează transparenţa şi independenţa organizării alegerilor locale şi parlamentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel