Pieleanu: "Iohannis a dat semnalul". Se joacă la cel mai înalt nivel

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Sociologul Marius Pieleanu explică motivele care au stat la baza anunţului făcut de către preşedintele Klaus Iohannis privind candidatura pentru un nou mandat. 

Sociologul Marius Pieleanu a declarat, la România TV, că mişcarea lui Klaus Iohannis de a face atât de devreme anunţul privind candidatura pentru un nou mandat de preşedinte are un scop clar: coalizarea forţelor de dreapta în jurul său. 

"Preşedintele Klaus Iohannis a făcut anunţul (n.r. – privitor la candidatura pentru un nou mandat) pentru a da semnalul că el coalizează, cristalizează în jurul său tot ceea e în centru-dreapta. Dacă PSD-ALDE reuşesc să se înţeleagă asupra unui candidat comun, şansele ca această coaliţie să dea viitorul preşedinte sunt foarte mari. Problema este să se înţeleagă.

Adică, dacă PSD va veni, cu ambiţia că este cel mai mare partid, cu un candidat propriu în persoana Corinei Creţu, Vasile Dâncu… sigur mergeţi acasă. Dacă îşi asumă cu preşedintele actual, ori cu Gabi Firea, atunci e o altă discuţie. Dar nu cu nume din acestea, doar să avem şi noi un candidat. Sau să vină cu un nume al coaliţiei: Călin Popescu Tăriceanu, iar atunci lucrurile sunt jucate la cel mai înalt nivel de 50-50%", afirmă sociologul Marius Pieleanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel