Iohannis - PNL, întâlnire la Vila Lac 3. Orban spune ce s-a discutat

Klaus Iohannis - Ludovic Orban
Klaus Iohannis - Ludovic Orban

Ludovic Orban a anunțat, la finalul întrevederii cu Klaus Iohannis la Vila Lac 3, că a șeful statului le-a cerut liberalilor hotărâre, mobilizare și seriozitate în campania pentru alegerile prezidențiale. Alte teme de discuție au vizat raportul GRECO și revizuirea Constituției.

„Am avut discuții pe teme de politică internă, pe temă de politică europeană și de asemenea am avut un început de discuție referitor la campania pentru aprezidențiale, în sensul în care PNL susține candidatura lui Iohannis. În ceea ce privește temele de politică internă, am discutat legat de proiectul de revizuire a Constituției, care a fost înaintat în cadrul parteneriatului pentru consolidarea parcursului european. De asemenea am avut discuții legate de evoluția privitoare la legile electorale și în mod evident am apreciat că până la urmă cu o presiune destul de mare din partea președintelui care să permită exercitarea dreptului de vot în Diaspora. Am discutar despre raportul GRECO și teme de politică internă”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul întâlnirii liberalilor cu președintele Klaus Iohannis.

Liderul PNL a adăugat că au fost discuții și despre calendarul pentru alegerile prezidențiale din toamnă

„Va urma votul pentru alegerea președintelui Comisiei Europene, vot care va fi dat de Parlamentul European în urma propunerii date de Consiliul European. E un candidat, Ursula von der Leyen, care trebuie susținut cu toate forțele. În privința pregătirii alegerilor, am discutat despre un eventual calendar. Am discutat despre diferitele momente de perioadă de pre-campanie, când trebuie să înceapă stârngerea de semnături, când trebuie să demareze procedurile. Toate aceste detalii le vom stabili cu siguranță în momentul când vom ști data alegerilor. În mod evident dacă este data de 10 noiembrie, cel mai probabil campania de strângere de semnături va înepe în jurul datei de 10 august”, a explicat Orban.

Întrebat ce mesaj le-a transmis Klaus Iohannis liberalilor și ce le-a cerut acestora, Ludovic Orban a răspuns: „Hotărâre, mobilizare, seriozitate, susținerea evidență a tuturor mesajelor președintelui. Lucruri normale și firești în campanie”.

Președintele liberal a mai spus că „este bine ca acest referendum să se desfășoare odată cu alegerile prezidențiale, fie odată cu primul tur, fie cu al doilea tur”.

Orban a precizat că PNL o va susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european.

Președintele Klaus Iohannis a avut, marți, de la ora 17.00, la Vila Lac 3, cu liderii PNL, discuțiile vizând alegerile prezidențiale au declarat surse liberale pentru MEDIAFAX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel