Ioana Petrescu - Ludovic Orban, schimb de replici după lovitura CCR pentru Iohannis! Porumbel: Nu ridicați vocea

Ioana Petrescu - Ludovic Orban
Ioana Petrescu - Ludovic Orban

Ioana Petrescu și Ludovic Orban au avut un schimb de replici la Antena 3. Cătălina Porumbel, realizatoarea emisiunii, a intervenit. 

În emisiunea ”Ediție specială” de la Antena 3, moderată de Cătălina Porumbel, Ioana Petrescu, fost ministru al Finanțelor, a avut un schimb de replici cu Ludovic Orban, președintele PNL, în contextul în care CCR a decis că interdicția amnistiei și grațierii faptelor de corupție încalcă garanţia drepturilor, după referendumul inițiat de președintele Klaus Iohannis. 

Ioana Petrescu a intervenit în timp ce Ludovic Orban făcea o declarație la Antena 3: ”Domnule Orban, dacă-mi permiteți?”, moment în care Ludovic Orban a avut o ieșire: ”Mă lăsați să vorbesc? Am acceptat să intervin...”. 

Fostul ministru al Finanțelor i-a precizat liderului PNL că ”dl Iohannis a optat pentru un referendum de interes național, nu pentru unul de modificare a Constituției. Dacă opta pentru un referendum de modificare a Constituției, trebuia să trimită întrebările și proiectul de lege la CCR înaintea acestui referendum și atunci ar fi aflat ce află astăzi. Simplul fapt că a ales un alt tip de referendum tocmai ca să evite această opinie a CCR înainte de 26 mai, înseamnă că domnia sa știa ce face, adică, mai pe scurt, s-a folosit de acest referendum ca să aducă mai mulți oameni la vot pe 26 mai”. 

Ludovic Orban i-a replicat: ”Stimată doamnă, nu mai pot să stau foarte mult la telefon, îmi cer scuze. Vă spun doar atât: este atributul constituțional al președintelui de a convoca referendumul. Președintele a convocat un referendum, a pus întrebări, iar cetățenii români au luat o decizie clară. (...) V-o spun foarte limpede: Dacă PSD mai încearcă să dea vreo lege de amnistie și grațiere, o vom ataca la CCR, iar, în baza acestei formulări din motivația CCR, CCR o va declara neconstituțională, există un efect produs al acestui referendum. Nu referendumul e declarat neconstituțional, a fost validat, au fost declarate articole din proiectul de revizuire a Constituției”. 

Ioana Petrescu: ”Asta e ideea, asta ziceam și noi”. 

Ludovic Orban, ridicând vocea: ”Mă lăsați să termin?”

Cătălina Porumbel: ”Nu ridicați vocea, noi vă ascultăm”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel