Ioana Petrescu atacă Realitatea TV: „Să ne revenim cu aberațiile!”

Fostul ministru al Finanțelor, Ioana Petrescu, a atacat televiziunea Realitatea TV, la scurt timp după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat Codul de Procedură Fiscală, iar acest subiect a fost dezbătut pe post.

„O "mică" lămurire, pentru buna și mai presus de toate, corecta informare a publicului! Am văzut la o televiziune (Realitatea TV, mai precis) informația potrivit căreia, articolul din Codul de Procedură Fiscală (proaspăt promulgat de domnul președinte) care permite schimbul de informații financiare între bănci și ANAF reprezintă o "desecretizare", ba mai mult decât atât, un abuz făcut de autoritățile fiscale. Că autoritățile fiscale ar folosi aceste date ca să pună poprire pe conturile românilor ce muncesc în străinătate! 

Eu zic să ne revenim cu aberațiile!!! Aceste date se transmit deja către Oficiul de Spălare a Banilor, sunt schimburi absolut firești între autoritățile din diferite țări. E o practică absolut necesară în lupta cu marea evaziune și marea corupție!!! Cerem toată ziua la televizor să prindem corupții și evazioniști, dar să-i prindem cum??? 

Dacă domnii jurnaliști nu-și mai aduc aminte sau le-a scăpat cu totul din vedere acest aspect, anul trecut, România alături de alte 52 de state a semnat (la inițiativa Germaniei și a ministrului de Finanțe german- W.Schauble- poate vor să se ia și de el) Acordul de Schimb de Informații Financiare și Fiscale între autorități, acord ce va intra în efectivitate începând cu 2017!!! Evident, va fi valabil doar dacă ANAF va avea la timp datele financiare necesare care să permită aceste schimburi între statele semnatare!

Deci, toată Europa și chiar "paradisurile fiscale" s-au angajat în acest demers și se vor alinia la o bază de date comună la nivel internațional și Realitatea TV consideră că ANAF nu ar trebui să ia parte la așa ceva!”, a scris Ioana Petrescu, luni, pe pagina sa de Facebook.

Vezi și: Codul fiscal: Daniel Constantin propune ca Guvernul să-și asume răspunderea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel