Ioana Constantin: Traian Băsescu este preşedintele care a condamnat comunismul. Acestea sunt fapte

Facebook Traian Băsescu
Facebook Traian Băsescu

Ioana Constantin îi ia apărarea lui Traian Băsescu, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins apelul fostului preşedinte şi a confirmat, astfel, că a fost colaborator al Securităţii. 

"Traian Băsescu este președintele care a condamnat comunismul. Traian Băsescu este președintele sub mandatele căruia chiar CNSAS a ajuns de la 19.000 volume la 1,4 milioane dosare. Traian Băsescu este președintele care a întărit extraordinar relația României cu NATO și SUA. Acestea sunt fapte. Rămâne cel mai bun președinte.

Președintele va face demersurile legale la CEDO", a scris Ioana Constantin pe Facebook. 

Băsescu, confirmat colaborator al Securităţii. Mugur Ciuvică, acuzat de calomnie, prima reacţie

"O să văd exact, o să vorbesc cu avocatul care ne-a ajutat în demersurile noastre. Noi, ca GIP, am făcut o plângere penală împotriva lui Traian Băsescu de la decizia Curţii de Apel pentru fals în declaraţii, dar nu s-a întâmplat nimic, ne-au anunţat doar că e in rem şi atât. Ulterior, o să văd în ce măsură aş putea să fac şi eu în nume personal o plângere penală. 

Apoi, chiar dacă are valoare simbolică, pentru corectitudinea justiţiei, voi face o cerere de revizuire a procesului de calomnie, să cer revizuirea soluţiei şi anularea ei. 

Plângerea penală va fi tot pentru fals în declaraţii. Dumnealui, ca orice politician, candidat, demnitar, a completat declaraţii pe proprie răspundere că nu a fost colaborator al Securităţii. În motivarea de la fond, de la Curtea de Apel, se precizează că Traian Băsescu a ştiut tot timpul că este colaborator şi ştia ce urmări are acest lucru asupra vieţii celor pe care i-a turnat. Cred că va fi menţinută. În baza deciziei conform căreia ştia că e colaborator al Securităţii, ştia foarte bine asta şi când completa acele declaraţii. Ultima declaraţie a completat-o când a candidat pentru Parlamentul European, aşa că şi actuala funcţie, după părerea mea, este ocupată abuziv. Pentru că a ajuns europarlamentar în baza unei declaraţii false, în baza unei minciuni. Să vedem ce va spune statul de drept!", a declarat Mugur Ciuvică în exclusivitate pentru DC NEWS. 

CITEŞTE ŞI Rolul lui Ciuvică în procesul lui Băsescu de la ÎCCJ, dezvăluit în direct, la DCNews: Au spus că nu am demonstrat că a distrus vieți

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel