EXCLUSIV  Ioana Constantin, despre protestul AUR, aparent anti-Putin: HAOS în tot Bucureștiul, agresivitate extraordinară

George Simion la protestul organizat de AUR (Facebook)
George Simion la protestul organizat de AUR (Facebook)

Ioana Constantin a vorbit despre protestul organizat de George Simion din București, aparent anti-Putin. 

”Clubul lui Simeon” și-a trimis autocarele să aducă oameni la mitingul organizat duminică, 27 februarie, în contextul în care la nivelul întregii lumi aveau loc manifestații de susținere a Ucrainei și împotriva președintelui Vladimir Putin, dar mai ales când o națiune întreagă îi mobiliza pe români. ”'Caricatura (n.r. George Simion) se duce la miting la București și își aduce simpatizanții cu autocarele, abia-abia strângând vreo mie – o mie și ceva de oameni”, și-a început Val Vâlcu discursul pe subiectul mitingului Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), referindu-se și la gestul altor români de a trimite autocare pentru a ajuta oamenii din Ucraina, ce fugeau de război. 

Ioana Constantin, deși a ținut să precizeze că ”oameni de bună credință” din acest partid au fost voluntari la acțiunile de la punctele de trecere ale frontierei dintre Ucraina și România, nu a ezitat să condamne faptul că protestul lui Simion a fost unul bine gândit. 

”Știu oameni de bună credință din AUR care au ajutat și ei la aducerea de refugiați în România, la cazarea lor. (...) A organizat un protest într-o zi în care, peste tot în lume, existau proteste anti-Putin, pro-Ucraina, împotriva crimelor de război pe care le face Putin. A făcut un haos în tot Bucureștiul, era un trafic infernal, cu niște oameni cu o agresivitate extraordinară la adresa Jandarmeriei, care i-au explicat dlui Simion că sunt niște reguli ce trebuie respectate, dar și la adresa presei, care nu îi promova. Dar dl Simion este în Parlament, ar putea să facă niște proiecte care să sprijine românii în privința acestor facturi mari, să sprijine antreprenorii români. Nu am auzit despre asta. Eu aud, doar așa, o propagandă din aceasta 'vai ce patrioți suntem și cum ne batem noi cu pumnul în piept' și cam atât. A fost o mișcare, nu cred că a fost neinspirată, ci intenționată, când absolut toată lumea  erau aceleași proteste împotriva lui Putin. La noi nu poți să ieși, nu ști cu cine te asociezi. Și oamenii de bună credință nu puteau să se alăture lui Simion și oamenilor din jurul său”, a spus Ioana Constantin, în cadrul interviului de la DC News. 

Decizia curajoasă a Maiei Sandu. Ce se întâmplă în Rep. Moldova, în timpul războiului Rusia-Ucraina. Ioana Constantin arată CONTROVERSA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel