EXCLUSIV  Ioana Constantin acuză AUR de atitudine duplicitară. Mesaj ferm: Jos labele de pe Basarabia!

Foto Facebook Ioana Constantin
Foto Facebook Ioana Constantin

Ioana Constantin acuză partidul AUR de duplicitate: una spune la Bucureşti, alta la Chişinău. 

"Este un culoar extraordinar pe care Republica Moldova îl are. Colegii de la PUN au înţeles foarte bine acest moment şi au făcut o listă integră, cu oameni competenţi şi vă spun că ceea ce îşi doresc colegii de la PUN este ca următorul parlament să fie unul pro-european şi că vor fi parteneri corecţi şi serioşi în tot ceea ce înseamnă viitoarea guvernare în Republica Moldova. Sigur, noi rămânem partidul unionist de peste Prut, PUN-ul rămâne partidul unionist de peste Prut.

A trecut Prutul şi AUR-ul, de la noi din România, care aici este partener cu socialiştii, cu PSD-ul, AUR anunţă în România că susţine moţiunea de cenzură, AUR propune un premier care este un mare admirator al lui Putin şi al Rusiei, pe Călin Georgescu, AUR a avut pe liste pe doamna Şoşoacă, senatoarea care îşi cere scuze Federaţiei Ruse, dar AUR vine aici, în Republica Moldova şi spune: noi suntem pro-europeni, noi nu facem nicio coaliţie cu socialiştii. Fals! În România eşti cu PSD-ul, adică cu fraţii socialiştilor  peste Prut", a declarat Ioana Constantin (PMP), într-un interviu acordat DC News.

‘Jos labele de pe Basarabia’

"Este un proiect mai larg, înţeleg, AUR. Băieţii care au pus AUR-ul rusesc pe Basarabia ar trebui să… aş zice aşa: ‘Jos labele de pe Basarabia’. Au trecut Prutul cu un partid populist, un partid gălăgios care nu face altceva decât dezordine. Uitaţi-vă în România. Ce iniţiativă concretă a avut AUR? Ce iniţiativă pro-Basarabia a avut. Dacă eşti partid unionist, puteai să faci. PMP-ul, cât a fost în Parlament, a avut întotdeauna iniţiative care au vizat Basarabia, reîntregirea ţării. De altfel suntem partidul care are prin statut asumat acest lucru", a mai completat Ioana Constantin.

VIDEO: 

Ioana Constantin (PMP) şi Ana Guţu (PUN) au vorbit, luni, la DC News, despre ultimele mişcări politice din Republica Moldova, în contextul alegerilor parlamentare anticipate care urmează, dar şi despre situaţia politică de pe celălalt mal al Prutului, din România. 

Ana Guțu este fost secretar de stat PMP în Guvernul Orban la Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, înființat la inițiativa PMP; este prim-vicepreședinte PUN, candidat la Parlamentul Republicii Moldova. De asemenea, a mai fost deputat în Republica Moldova și este profesor universitar, doctor în filologie romanică la catedra filologie romanică.

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel