"Ioana Băsescu" a răspuns în șapte ore la cerința lui Dan Tapalagă

ioana basescu
ioana basescu

Presa "portocalie" i-a aruncat mingea la fileu lui Traian Băsescu. Șeful statului este acuzat că, prin fiica sa, a luat un credit de 4 milioane RON de la C.E.C, deși valoarea admisă pentru un astfel de împrumut este de aproape jumătate. Dan Tapalagă vine și inventează însă o altă acuzație: lipsa de transparență. Jurnalistul scria, vineri, că un astfel de gest ar înlătura orice suspiciune cu privire la achiziționarea terenului din Nana. Ioana Băsescu s-a achitat în aproximativ 7 ore.

"Proaspătul fermier Traian Băsescu are o singură soluție pentru a spulbera în mod credibil suspiciunile apărute în spațiul public după afacerea milionului de euro luat de la CEC pe numele fiicei sale care a achiziționat în luna septembrie 300 de hectare de pământ la Călărași: să facă publice condițiile de creditare", scria Dan Tapalagă, vineri, într-un editorial publicat pe HotNews.

Într-un text care pare să-l critice pe Traian Băsescu, Dan Tapalagă i-a centrat de fapt Ioanei Băsescu o minge pe care fiica președintelui nu a trebuit decât s-o împingă puțin cu capul peste linia porții. Jurnalistul a lansat în cadrul materialului său o serie de întrebări legate de controversata afacere, care, spunea el, și-ar găsi răspunsul doar dacă Ioana Băsescu va publica condițiile de creditare. La scurt timp, fiica președintelui a trimis presei actele. Asta pentru a crea impresia că fiica președintelui a lămurit problema. Dar problema este una falsă, inventată “cu dedicație” pentru a deturna atenția de la adevăratele întrebări.

Valoarea admisă pentru tipul de credit obținut de Ioana Băsescu este de 2.800.000 de lei. Fiica președintelui a luat un împrumut de 4.600.000 de lei.

Potrivit contractelor publicate de Ioana Băsescu, aceasta a cerut împrumutul pe 30 august, iar CEC, singura bancă din România cu capital majoritar de stat, l-a aprobat pe 6 septembrie. Banii au fost puși la dispoziția fiicei președintelui 3 zile mai târziu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel