Ioan Talpeș: Tokes a fost agent al Securității maghiare

ioan talpes
ioan talpes

Șeful Serviciului de Informații Externe în perioada 1992-1997, Ioan Talpeș, susține că europarlamentarul Laszlo Tokes a fost ”agent al Securității maghiare”. Un alt fost oficial al serviciilor secrete, Nicolae Ulieru, a declarat și el, recent, că Tokes a fost ”informator” al Securității române și a celei maghiare.

”Păi gândiţi-vă, vorbim de atâta vreme despre Revoluţia din '89 şi despre Laszlo Tokes şi nu înţelegem nici acum că el a fost agent al Securităţii maghiare. Păi ce gânduri are omul ăsta? Mie imi spuneţi despre el şi despre Revoluţie”, a declarat Ioan Talpeș la Adevărul Live.

Jurnalistul Răzvan Dumitrescu a prezentat, în cadrul unei ediții a emisiunii ”Subiectiv”, difuzată de Antena 3, un document descris ca fiind angajamentul lui Laszlo Tokes față de fosta Securitate din perioada comunistă.

Fostul purtător de cuvânt al Serviciului Român de Informații, Nicolae Ulieru, afirma de curând că în 1990 a văzut dosarul de securitate a lui Tokes.

”Nu ştiu de ce SRI-ul nu furnizează către CNSAS dosarul de informator al lui Tokes Lazslo. Mie mi s-a arătat în 1990 dosarul de informator cu angajamentul scris şi semnat de Tokes, angajament atât faţă de Securitatea română, cât şi mai târziu faţă de Securitatea maghiară”, spune Ulieru, pe 13 august, la Realitatea Tv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel