Ioan Rus, despre românii plecați la muncă în străinătate: Copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă

Declarație halucinantă despre românii care lucrează în străinătate a unui ministru din Guvernul Ponta, în contextul în care a dorit să evidențieze efectele sociale ale migrației forței de muncă: "copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă".

Ministrul Transporturilor Ioan Rus a vorbit, miercuri seară, la Digi 24, despre Master Planul General de Transport, explicând că acesta are nu numai implicații economice, ci și valențe sociale "masive", în condițiile în care circa trei milioane de români sunt plecați la muncă în străinătate.

"România are 3 milioane de oameni să zicem, din forţa activă, în acest moment în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari-betonişti, zidari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi prin Europa. Au poate 1500 de euro salariu. V-o spun foarte direct. De banii ăştia copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă. De 700 de euro vin acasă jumătate. În Portugalia, când s-a dat drumul la acest Master Plan, s-au întors vreo 700.000 de portughezi din toată Europa care făceau același lucru ca și noi. S-au întors acasă și au contribuit la acea infrastructură rutieră, feroviară, navală, aeriană, că același lucru l-au făcut și ei. Aproape un milion s-au întors portughezii", a arătat Ioan Rus.

Ministrul Rus a apreciat că aplicarea Master Planului de Transport ar putea readuce în țară, în 2-3 ani, un milion de români plecați în străinătate, dar și că întoarcerea românilor plecați la muncă în străinătate ar putea echilibra bugetul de pensii, care este în prezent pe deficit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel