Ioan Rus, despre referendum: A fost decizia lui Dobre

Liderul social-democrat Ioan Rus spune, la doi ani de la referendumul de suspendare al președintelui, că încă mai vorbește la telefon cu Victor Paul Dobre, alături de care a fost implicat în scandalul sfârșit cu demisiile ambilor.

"Mai vorbesc la telefon cu dl. Dobre, cu toate că telefonul e public, în general", a spus Ioan Rus, joi, la DC News Live.

Actualul ministru al Transporturilor spune că nu s-a interesat niciodată cine a "scurs" în presă interceptările telefonice între el și Dobre și că nu îl interesează subiectul

"Din punctul meu de vedere, în acel moment, a fost decizia d-lui Dobre, că el era ministru care se ocupa de aceste probleme, eu eram doar informat, că el avea drepturi depline în guvern, el mi-a spus: d-le ministru, vedeți că astea-s cifrele. S-a văzut acum, cu altă instituție, că a dat aceeași cifră, exact aceeași cifră (Institutul Național de statistică - n.r).

Rus: Nu cred că Iohannis are șanse la prezidențiale

Asta este, se calculează extrem de simplu. Când te naști, fiecare cetățean primește un CNP. Astăzi, în România, când noi vorbim, s-au eliberat 22.323.000 de CNP-uri, să spunem. Nu știm CNP-urile acelea unde sunt, că sunt 100 în Australia, 200 în Bolivia și așa mai departe. Faptul că există acel CNP primești cetățenie română. Dreptul la vot este legat nemijlocit de cetățenia română. De aici încolo sunt detalii", a arătat Rus.

Ioan Rus și-a anunțat demisia de onoare din funcția de ministru al Administrației și Internelor la 6 august 2012, acuzând presiuni din partea lui Crin Antonescu și Traian Băsescu, după referendumul eșuat de suspendare a președintelui României. Odată cu el a demisionat și liberalul Victor Paul Dobre, ministru delegat pentru Administrație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel