Ioan Oltean: USL nu va trece de 50% la locale. PDL va obţine 25%

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, este convins  că USL "nu va trece de 50 de procente" la alegerile locale şi că democrat-liberalii vor obţine un scor de 25%. Mai mult, spune Oltean, "în proporţie de 99%", primarii în exerciţiu ai PDL, inclusiv Liviu Negoiţă şi Cristian Poteraş, "vor obţine un nou mandat de primar", a declarat Oltean la RFI.

 Declarația lui Oltean vine în contextul în care premierul Victor Ponta, spunea joi la mitingul USL de la Romexpo că PDL va lua sub 10%, iar scorul politic al Uniunii Social Liberale va fi peste 50 de procente.

 Ioan Oltean îl contrazice: "Suntem în prezenţa unui comportament normal din partea Partidului Social Democrat şi a lui Victor Ponta, care niciodată nu au fost preocupaţi de adevăr, de prezentarea situaţiei aşa cum este ea. Şi-au construit o politică bazată pe minciună, pe dezinformare. Sunt absolut convins că USL nu va trece de 50 de procente. Ei încearcă să inducă în opinia publică ideea că USL-ul se află într-un trend ascendent. Electoratul nu se va lăsa influenţat de o asemenea atitudine, oamenii ştiu cine este PDL, oamenii realizează că PDL a făcut ce a trebuit să facă în această ţară şi nu se vor lăsa influenţaţi de modul nedemocratic şi mincinos în care procedează USL".

 Ioan Oltean crede că PDL va obţine 25% la alegerile locale. "Credem că Partidul Democrat Liberal va obţine un scor electoral de peste 25 de procente. Ne bazăm nu pe sondajele pe care le-a făcut USL, ci pe reacţia populaţiei (...). Să nu uităm că avem peste o mie de primari în exerciţiu, mulţi preşedinţi de Consilii Judeţene, avem peste trei sute de mii de membri, peste 50 de mii de candidaţi, o armată întreagă, disciplinată, ordonată şi întotdeauna preocupată de informarea corectă a cetăţeanului. PDL va obţine un scor electoral mult peste aşteptările actualei Puteri şi chiar peste aşteptările noastre", afirmă secretarul general al PDL.

De asemenea, Ioan Oltean a mai afirmat, la RFI, că, după alegerile locale, "se va impune o discuție foarte serioasă, foarte deschisă, legată de cauzele care au determinat plecarea PDL de la guvernare, legata de rezultatele obținute". Acesta a mai afirmat că, în funcție de rezultatele de la alegerile locale este posibil convocarea unei Convenții Naționale a partidului sau un Consiliul de Coordonare Național.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel