Ioan Oltean poate fi reținut și arestat

Parlamentarii deputați au decis că liberalul Ioan Oltean poate fi reținut și arestat de DNA în dosarul despăgubirilor ilegale. Pentru ridicarea imunității au votat 186 de deputați, împotrivă votând 112 deputați. Ioan Oltean a aflat rezultatul votului la hotel.

Înaintea votului,  Ioan Oltean le-a transmis deputaţilor, în şedinţa în care se discută ridicarea imunităţii sale, că solicitarea de arestare preventivă este în conflict cu democraţia, statul de drept şi justiţia, şi că nu doreşte să pledeze nevinovăţia sa, ci doar să probeze netemeinicia cererii DNA.

"Este regretabil ca, după 25 de ani de muncă în politică, după 21 de ani ca membru al Parlamentului României, de aproape 10 ani ca vicepreședinte al Camerei Deputaților, să vin în fața dumneavoastră într-o asemenea postură. Vă cer scuze pentru această stare de fapt", a spus Ioan Oltean, în plenul Camerei Deputaților.

[citeste si]

El a mai spus că intervenţia sa nu este o pledoarie pentru nevinovăţia sa, pe care şi-o va demonstra cu probe în faţa anchetatorilor, ci doreşte să prezinte argumente din care să rezulte netemeincia solicitării DNA de arestare preventivă.

"Vă asigur că mă fac vinovat de aceste fapte. Am o conduită exemplară în relația cu procurorul de caz. (...) Dacă dreptatea pe care noi o promovăm se face cu prețul abuzului, atunci dreptatea este mai abuzivă decât abuzul în sine", a mai spus Ioan Oltean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel