Ioan Oltean, despre Crinuţa Dumitrean: Am recomandat-o cu bună credinţă la Emil Boc

Deputatul PDL Ioan Oltean a precizat, vineri, pentru Mediafax, că "nu a avut niciun fel de altă interferenţă cu activitatea" Crinuţei Dumitrean, "în afară de faptul că a recomandat-o" premierului Emil Boc pentru a fi preşedinta Agenţiei Naţionale de Restituirea Proprietăţilor (ANRP).

"Precizez că, în afară de faptul că am recomandat-o pe doamna Dumitrean Nicoleta premierului Boc, nu am avut niciun fel de altă interferenţă cu activitatea ei, în cadrul Agenţiei Naţionale de Restituirea Proprietăţilor. Orice altfel de afirmaţii constituie speculaţii sau rea voinţă din partea celor care le fac", a declarat Ioan Oltean.

El a mai precizat că "propunerea sa a fost făcută cu bună credinţă".

"La vremea respectivă, nu exista niciun indiciu care să conducă la suspiciuni privind pregătirea ei profesională şi corectitudinea", a mai spus Ioan Oltean.

Crinuța Dumitrean, fosta șefă a ANRP, arestată preventiv

În dosarul despăgubirilor pentru terenul supraevaluat din zona Plumbuita au fost arestaţi fostul procuror şef al DIICOT Alina Bica, Lăcrămioara Alexandru, fosta şefă a ANRP Crinuţa Dumitrean, preşedintele comisiei care a aprobat despăgubirea, fostul vicepreşedinte al ANAF Dragoş Bogdan şi expertul evaluator Emil Nuţiu, iar Oana Vasilescu, fost vicepreşedinte al ANRP, este cercetată în libertate sub control judiciar, toţi fiind acuzaţi de abuz în serviciu.

Şi ceilalţi foşti membri ai comisiei, respectiv deputatul PDL Florin Cătălin Teodorescu şi deputatul UDMR Marko Attila, precum şi Sergiu Diacomatu, fost membru PMP, numit în ianuarie preşedintele PNL Sector 1, în cazul căruia procurorii anticorupţie au dispus măsura controlului judiciar, sunt acuzaţi tot de abuz în serviciu.

CRINUȚA DUMITREAN, cu cătușele la mâini. Ce spune Ciutacu

Anchetatorii susţin că, în 15 martie 2011, Crinuţa Dumitrean şi membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor - Sergiu Ionuţ Diacomatu, Cătălin Florin Teodorescu, Remus Baciu, Marko Attila, Alina Bica, Oana Vasilescu, Dragoş Bogdan şi Lăcrămioara Alexandru - au aprobat în unanimitate raportul întocmit de societatea de evaluare desemnată, SC Business Evaluator SRL, reprezentată prin evaluator Emil Nuţiu, privind soluţionarea dosarului de despăgubire al lui Gheorghe Stelian, pentru un teren agricol de 13 hectare din zona Plumbuita, în Sectorul 2 al Capitalei, a cărui valoare a fost supraevaluată cu peste 61 de milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel