Ioan Niculae și Gheorghe Bunea, în vizorul DNA pentru campania lui Geoană

geoana
geoana

DNA ancheteză modul în care a fost finanţată campania electorală  din 2009 la președinție a lui  Mircea Geoană, anchetatorii având probe că ar fi vorba de finanţări ilegale pentru ca în schimb unii oameni de afaceri să primească diferite avantaje după ce Geoană ar fi ieşit preşedinte.

Concret, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu şi patronul InterAgro şi al echipei de fotbal de Liga I, Ioan Niculae sunt puşi sub acuzare de DNA, potrivit unor surse judiciare, pentru modul în care au strâns bani pentru campania lui Mircea Geoană - în cazul lui Bunea Stancu, respectiv pentru felul în care dorea să obţină foloase ilegale de la stat în schimbul finanţării fostului lider PSD, în cazul lui Ioan Niculae.

Bunea Stancu i-ar fi cerut lui Niculae un milion de euro pentru finanţarea campaniei electorale a lui Geoană. În schimb, patronul InterAgro ar fi cerut ca după câştigarea alegerilor prezidenţiale de către fostul preşedinte al PSD şi al Senatului să aibă un cuvânt de spus în numirea viitorului Ministru al Economiei dar mai ales în ceea ce priveşte directorul Transgaz şi Romgaz. Motivul: o parte din companiile controlate de Ioan Niculae, mai ales combinatul Azomureş din Tg Mureş, au "nevoie" de gaze la preţ preferenţial pentru a putea obţine un profit substanţial.

Potrivit surselor, finanţarea se pare că s-ar fi făcut parţial şi folosind drept paravan un institut de sondare a opiniei publice. Mai exact, InterAgro ar fi plătit 150.000 de euro către Insomar, pentru un pseudo-studiu care nu ar fi fost niciodată făcut.

Insomar este un institut de sondare a opiniei publice aflat în sfera de influenţă a controversatului om de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu. De relaţia PSD - Insomar se pare că "responsabil" ar fi fost unul din liderii importanţi ai PSD, Viorel Hrebenciuc. Procurorii DNA i-au audiat până în prezent ca martori şi pe Mircea Geoană şi pe Viorel Hrebenciuc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel