Ioan Niculae a închis ultimele două combinate chimice. 6.000 de oameni trimiși în șomaj

Cel mai bogat român, Ioan Niculae, a închis şi ultimele două combinate de îngrăşăminte din grupul InterAgro care mai funcţionau, Chemgas Slobozia şi Viromet Victoria. Toţi cei 6.000 de angajaţi ai fabricilor vor fi trimişi în şomaj, transmite economica.net.

Amurco Bacău, Nitroporos Făgăraş, Donau Chem Turnu Măgurele şi Azochim Săvineşti sunt celelalte combinate deţinute de omul de afaceri, care au fost închise în urmă cu mai multe luni.

Cele şase combinate chimice consumau împreună, când funcţionau toate, circa 3 miliarde de metri cubi, la fel ca toată populaţia României, adaugă sursa citată.

Citește și: Amenințarea celui mai bogat român: Le mutăm în altă ţară...

"De 40 de ani, de când le-a făcut Ceauşescu, nu s-a mai întâmplat ca o industrie întreagă să nu meargă. Dar au reuşit actualii guvernanţi, care au promis că ajută industria, dar nu au făcut nimic. Au zis că liberalizează total de anul acesta piaţa de gaze, ceea ce Franţa va face de-abia din 2016, dar, chiar şi aşa, nu au făcut-o, au continuat să impună preţuri reglementate.

Când ruşii aduc gaze în hub-ul de la Baumgarten cu 230 de dolari, iar Petrom şi Romgaz vând, prin directivă de stat, cu 290 de dolari, înseamnă că, din incompetenţă sau rea intenţie, se doreşte distrugerea industriei chimice româneşti. Nu mai vreau să încep nimic în ţara asta, stau doar cu ce mai avem şi atât", și-a explicat Ioan Niculae decizia.

Ioan Niculae este cel mai bogat român din ultimii ani, potrivit Forbes, având o avere estimată de circa 1,1 miliarde de euro. Are afaceri în chimie, agricultură, turism, energie, fotbal şi transporturi maritime. Este al doilea cel mai mare latifundiar al României, cu 55.000 de mii de hectare de teren agricol în exploatare, mai arată sursa citată.

Vezi și: GAFĂ a DNA. Ioan Niculae, victimă nevinovată în locul lui Dan Voiculescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel