Ioan Mircea Paşcu despre apartenenţa României la NATO şi UE: "Nu mai este suficientă"

Fostul ministru al Apărării, Ioan Mircea Paşcu, a vorbit despre apartenența României la NATO și UE.

Ioan Mircea Paşcu, fost ministru al Apărării, a afirmat, sâmbătă, că, foarte curând, apartenenţa la NATO şi Uniunea Europeană nu va mai fi suficientă, fiind necesare şi "aranjamente regionale".

"Pentru o ţară ca România, Bulgaria, Polonia şi alte ţări, cred că a venit timpul să recunoaştem că apartenenţa la NATO şi Uniunea Europeană nu mai este suficientă sau nu va mai fi suficientă foarte curând. Prin urmare, trebuie să continuăm să investim în NATO şi Uniunea Europeană cu resursele şi abilităţile noastre, dar în acelaşi timp trebuie să venim cu aranjamente regionale - o situaţie care a existat de asemenea în anii '30, când aparţineam toţi Ligii Naţiunilor, dar suplimentam cu alianţe regionale", a declarat Paşcu, în cadrul Bucharest Security Conference.

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative organizează, vineri şi sâmbătă, a patra ediţie a Bucharest Security Conference, un eveniment care abordează subiecte actuale în domeniul securităţii şi apărării euroatlantice, punând accentul în acest an pe proiectarea stabilităţii, parteneriatele NATO, ameninţări comune pentru statele membre şi statele partenere NATO. Conferinţa este organizată de SNSPA, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apărării Naţionale şi este cofinanţată de Cartierul General al NATO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel