Ioan Mircea Pașcu: Teroriștii vor continua să ne surprindă urât, dacă...

Eurodeputatul PSD Ioan Mircea Pașcu, vicepreședinte al Parlamentului European (PE) a respins, miercuri, restrângerea libertății de circulație pentru libertatea de exprimare. 

Ioan Mircea Pașcu a subliniat, citând dintr-un discurs al Înaltului Reprezentant al Uniunii, că trebuie să existe complementaritate între aspectele interne și externe de securitate și că trebuie întărită cooperarea în domeniile justiției, poliției și schimbului de informații. 

"Între timp, teroriștii au libertatea totală de a-și alege țintele și momentul atacului, forțându-ne să reacționăm; dacă nu le vom bloca inițiativa, punându-i astfel în defensivă, teroriștii vor continua să ne surprindă în mod foarte urât. Totodată, restrângerea libertăților civile ca urmare a unor astfel de atacuri nu este, de asemenea, o soluție, în primul rând pentru că ar însemna o victorie a atacatorilor și, în al doilea rând, pentru că este atacată democrația în totalitatea ei și nu putem târgui libera circulație pentru libertatea de exprimare", a continuat Ioan Mircea Pașcu.

Un europarlamentar dă cărțile pe față. "UE, un pitic în fața Rusiei"

Vicepreședintele Parlamentului European a subliniat că "Firește, provocările imediate impun o atenție imediată. În mod egal însă, avem nevoie de un răspuns strategic, un răspuns care va consolida securitatea internă și externă a Uniunii Europene și care va include contraterorismul ca un domeniu principal și regulat de cooperare între statele membre și cu partenerii noștri din vecinătatea UE. Responsabilitățile Înaltului Reprezentant includ, inevitabil, sarcina îmbunătățirii funcționării structurilor pe care le conduce, dar adevărata sa contribuție nu poate veni decât în domeniul muncii cu statele membre, având în vedere că atât politica externă și de securitate, cât și politica comună de securitate și apărare sunt apanajul statelor membre. Principala contribuție a Înaltului Reprezentant în îndeplinirea mandatului său va fi astfel facilitarea cooperării între statele membre, cu instituțiile comune ale UE și cu partenerii noștri, ajutându-i să aibă un nivel relativ comun de evaluare a riscurilor și coordonând acțiunile lor în diferite teatre de operații". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel