Ioan Mircea Pașcu (PSD): Ar fi o greșeală strategică uriașă

Ministrul spaniol de Interne, Jorge Fernandez Dia, a propus reintroducerea controalelor la graniţe în Spaţiul Schengen, după atacurile de la Paris. El vrea să limiteze mobilitatea combatanților islamiști. 

"Am văzut şi luări de cuvânt care susţin suspendarea Schengen-ului, reintroducerea controalelor şi aşa mai departe, dar cred că asta ar fi o greşeală strategică uriaşă. Abia atunci am putea să spunem că teroriştii şi-au atins obiectivul, pentru că ne-au forţat să renunţăm la unul din câştigurile democraţiei şi anume libera circulaţie, pe care l-am obţinut cu atâta dificultate, după sute de ani de graniţe şi controale la aceste graniţe", a declarat europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pașcu, la RFI

UNPR dezvăluie a doua miză a consultărilor cu Klaus Iohannis, de la Palatul Cotroceni

Fostul ministru PSD al Apărării și vicepreședinte al Parlamentului European a precizat că "nu putem să păstrăm libertatea de expresie, dând la schimb libera circulaţie. Cu alte cuvinte, ori păstrăm democraţia, întrucât democraţia este cea care a fost sub asalt şi este sub asalt ori suntem noi înşine cei care practic, până la urmă, restrângem libertăţile cetăţeneşti, democraţia, pentru a păstra ce? Tot democraţia şi alte libertăţi cetăţeneşti? Aici e paradoxul şi aici e, să spunem, greşeala pe care unii din dorinţa de a nu face prea mult şi de a păstra aparenţele, o fac, făcând apeluri de genul acesta la întreruperea liberei circulaţii şi reintroducerea controalelor. Controalele trebuie să existe, dar pentru cei care sunt documentaţi că sunt cu legături cu teroriştii". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel