Ioan Mang (PSD), despre desemnarea preşedintelui partidului: Aş susţine-o pe Viorica Dăncilă

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat vineri că un congres al partidului ar trebui organizat în această vară, pentru a desemna preşedintele formaţiunii, menţionând, totodată, că ar susţine-o în mod categoric pe Viorica Dăncilă pentru această funcţie.

'Părerea mea este că ar trebui în această vară (organizat congresul PSD - n.r.). (...) Undeva în iulie - august', a spus el, înainte de CExN al PSD. Întrebat dacă ar susţine-o pe Viorica Dăncilă pentru această funcţie, el a replicat: 'Categoric, da', explicând că este de preferat ca preşedintele PSD să deţină şi funcţia de prim-ministru. 'Am avut experienţa situaţiei în care premierul nu este şi preşedinte şi nu a fost de cel mai bun augur, a adăugat Mang.

Pe de altă parte, el a apreciat că liderul PSD nu ar trebui să fie persoana care candidează la preşedinţia României. 'La prezidenţiale, dacă câştigăm alegerile, rămânem fără preşedinte de partid. Dacă pierdem alegerile, după modelul Mircea Geoană, vom rămâne iar fără preşedinte şi atunci facem congrese din şase în şase luni', a arătat acesta. Mang a mai precizat că nu exclude ideea unei candidaturi din afara partidului pentru Preşedinţia ţării. Întrebat dacă preşedintele Academiei Românie, Ioan Aurel Pop, ar fi o variantă bună, reprezentantul PSD a răspuns afirmativ, dar a adăugat că decizia nu îi aparţine. 'Da, există şi posibilitatea aceasta (a unui candidat din afara partidului - n.r.). (...) Are şi PSD (membri care să poată candida la preşedinţia României - n.r.), dar ideea ar fi să fie totuşi un om pe care să îl susţină şi alte partide. De exemplu, ALDE', a mai spus el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel