Ioan Mang a demisionat de la Ministerul Educației. Liviu Pop, interimar

ioan-mang demisionat
ioan-mang demisionat

Ioan Mang a demisionat din funcţia de ministru al Educaţiei.  Interimatul la conducerea ministerului va fi asigurat de către ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, urmând ca în termenul legal de 45 zile să fie nominalizat un alt ministru.

Premierul Victor Ponta a anunţat că Ioan Mang a solicitat să fie eliberat din postul de ministru al Educaţiei, cerere pe care a acceptat-o pentru a-i permite acestuia ca, fără presiunea portofoliului, să "restabilească adevărul" în urma acuzaţiilor de plagiat.

 "Din punctul meu de vedere, Mang are în acest moment mâinile dezlegate să îşi poată apăra prestigiul şi munca de atâţia ani, fără a avea presiunea acestei funcţii", a precizat Ponta.

Ponta a precizat că asigurarea interimatului de către Liviu Pop a fost acceptată de preşedintele Traian Băsescu.

 "Regret situaţia în care l-am pus pe Mang. Se pare că este un scaun electric acolo la Ministerul Educaţiei, să vedem cine mai vrea să se aşeze pe el", a spus Victor Ponta.

 "Comisia de Etică a luat act de acuzaţiile care i se aduc lui Ioan Mang şi a stabilit o întâlnire cu acesta pe 15 iunie, în condiţiile în care bacalaureatul începe pe 11 iunie. Guvernul şi Ministerul Educaţiei ar fi trebuit să ţină scandalul o lună de zile. Ţinta adevărată este modul în care vom organiza bacalaureatul şi cum Guvernul actual gestionează sectorul Educaţiei", a mai declarat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel