Ioan Folescu, directorul Transelectrica, și-a dat DEMISIA

Ioan Folescu și-a dat demisia de la conducerea Transelectrica după redeschiderea urmăriri penale. 

Ioan Folescu, fost director general al Electrica SA, a renunțat la funcția de membru provizoriu în cadrul directoratului Transelectrica, operatorul sistemului energetic național, după ce judecătorii au redeschis recent urmărirea penală pe numele său, potrivit unui comunicat remis Bursei, scrie Mediafax.

Anunțul ”Transelectrica” SA

"Compania Națională de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica" SA informează publicul investitor că, în conformitate cu cele inscrise în comunicarea înregistrată la nivelul Companiei în data de 08 ianuarie 2020, domnul Ioan Folescu renunță la mandatul încredințat de membru provizoriu al Directoratului Companiei începand cu data de 09 ianuarie 2020", se arată în raportul companiei.

Ioan Folescu, fost membru PDL, actual membru PNL, a fost numit în funcția de conducere la Transelectrica la mijlocul lunii decembrie. Tot în decembrie, Judecătorii de la Curtea de Apel București (CAB) au dispus redeschiderea urmăririi penale pe numele fostului director general al Electrica în dosarul în care este acuzat că a luat mită pentru a atribui contracte în mod preferențial.

Parchetul anticorupție a clasat inițial dosarul în 2018 din lipsă de probe

Împotriva acestuia și a altor foști administratori și directori, Electrica a formulat în data de 27 noiembrie 2019 cereri de chemare în judecată pentru prejudicii aduse companiei în perioada 1 ianuarie 2013 - 30 iunie 2014. Cuantumul pretențiilor este de 235.609.455 lei, suma nefiind actualizată cu inflația.

În dosarul prin care s-a decis redeschiderea urmăririi penale, Folescu este suspectat că „în perioada 2010 – 2013, în calitate de persoană cu funcție de conducere în cadrul S.C. Electrica S.A., a pretins şi primit de la o persoană un comision ce varia între 30% şi 50 % (în total 6.811.328 lei) din cuantumul a cinci contracte de consultanță încheiate între S.C. Electrica S.A. și societatea acesteia din urmă. Banii respectivi au fost pretinși și primiți în legătură cu atribuirea şi, ulterior, derularea, în condiţii avantajoase, a contractelor respective", conform DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel