Ioan Cupșa(PNL): Două referendumuri în aceeași zi

Deputatul PNL Ioan Cupşa consideră că cele două referendumuri preconizate ar trebui să aibă loc împreună, în aceeaşi zi, aşa cum permite şi legea 3/2000. 

"Este părerea mea, a deputatului Cupşa, că cele două referendumuri ar trebui să se ţină împreună. Prezenţa ar fi mai bună şi se vor potenţa reciproc" a precizat deputatul. 

Cupşa s-a referit la referendumul pentru consultarea publică, iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis, aprobat în unanimitate de Parlament, precum şi la referendumul privind revizuirea Constituţiei pe articolul 48, bazat pe 3,2 de milioane de semnături. 

"Acest referendum privind revizuirea Constituţiei este unul obligatoriu, în sensul de rezultat, nu de prezenţă", a menţionat deputatul jurist, punctând că dacă va îndeplini cvorumul de prezenţă de 30% şi cele 25 de procente cu "da", Constituţia României va fi revizuită, articolul 48 urmând să fie reformulat în sensul că "familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie". 

Liberalul a precizat că, în urma demersurilor făcute de PNL, în cursul săptămânii viitoare, această iniţiativă cetăţenească, legea de revizuire va fi dezbătută, va trece, prin raport, în Comisia juridică, şi apoi va fi supusă votului în plen în Camera Deputaţilor. 

"Peste două săptămâni s-ar putea să avem deja această lege de revizuire a Constituţiei", a spus el. 

El a afirmat că până luni, regulamentul Camerei şi al Senatului vor fi modificate, pentru ca iniţiativa să aibă cadrul procedural adecvat. 

"Este prima dată când se trece printr-o astfel de procedură legislativă şi am constatat un hiatus în regulamentul Camerei care nu stabilea care este camera prima sesizată. Pentru a nu da loc la interpretare, am decis ca regulamentele celor două camere să fie modificate prin adăugirea unei proceduri exacte de adoptare a acestei iniţiative legislative", a spus Cupşa, conform agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel