PNL spune că vrea dublarea salariilor medicilor

Deputatul PNL Ioan Balan, care candidează pentru al treilea mandat, a declarat într-o conferinţă de presă, vineri, că liberalii şi-au propus să dubleze salariile medicilor, ale asistenţilor medicali şi ale profesorilor.

Ne propunem dublarea salariilor medicilor. E un lucru extrem de important pe care vrem să-l realizăm din a doua zi de guvernare. Ne propunem, în acelaşi timp, dublarea salariilor asistentelor pe o perioadă de patru ani de zile. Lucru acesta e un lucru realizabil şi nu o spunem, doar aşa, în campanie electorală (...) La învăţământ ne gândim la dublarea salariilor profesorilor, a spus Balan, care este şi vicepreşedinte regional al PNL.

Întrebat de ce s-a opus PNL majorării cu 15% a salariilor din sistemul de sănătate şi educaţie, susţinând că nu există finanţare, Balan a explicat că în programul de guvernare al PNL se identifică şi sursele de finanţare. Cu siguranţă va fi finanţare. Avem capacitatea de a finanţa, a spus Balan.

Totodată, liderul judeţean al PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că în privinţa creşterii salariilor din sănătate şi educaţie a fost greşită modalitatea prin care PSD şi Dragnea au procedat pe repede-înainte, în buza campaniei electorale, în condiţiile în care PSD a avut la dispoziţie patru ani să realizeze acest lucru.

Flutur a spus că nu s-a arătat sursa de finanţare pentru a susţine o astfel de majorare şi că nu putem lăsa un aşa derapaj să se întâmple. În opinia lui Flutur, există soluţii şi sursă de finanţare pentru dublarea salariilor medicilor, pentru că trebuie stopată plecarea acestora din ţară, dar şi pentru majorarea salariilor asistenţilor medicali şi profesorilor.

Noi avem o simulare în ceea ce priveşte aceste majorări şi nu sunt pe picior, cum face PSD, a spus Flutur. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel