Investiție de 58 de milioane de euro a unui furnizor Ford într-o uzină din Oltenia

ford
ford

International Automotive Components Group (IAC), unul dintre principalii furnizori de componente ai Ford Motor Company va investi 58 milioane euro în construirea unei noi unități de producție de tip greenfield la Balș, judetul Olt

Fabrica va produce planșe de bord, panouri de portiere, capitonaje de plafon și diverse garnisaje, pentru Ford Craiova. Va avea 400 de angajati, iar statul român va acorda ajutoare de stat de 17 milioane euro pentru proiect. Construcția fabricii începe în câteva săptamâni, producția demarează în primul trimestru din 2012, informează Hotnews

IAC este primul furnizor auto ce va deschide o fabrică greenfield în România, pentru a susține operațiunile Ford de la Craiova. Compania intenționează  să angajeze 400 de oameni.

Guvernul român va chletui 17 milioane euro pentru aceast proiect . Ajutorul de stat va fi acordat în mai multe tranșe și va contribui la realizarea unei investiții totale de 58 milioane euro de către IAC.

Fabrica IAC din România va dispune de o suprafață de 15.000 metri pătrați și va include echipamente de formare prin injectie cu capacități între 500 și 3200 de tone și noi tehnologii de formare prin suspensie și cu spumă.

IAC Group are 73 de fabrici în 15 țări. Compania are aproximativ 19.000 de angajați la nivel mondial, iar sediul central este în Luxemburg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel