VOT Guvern Cioloș. Parlamentul a stabilit momentul decisiv! UPDATE: Decizia PNL

Birourile permanente reunite se întrunesc la ora 18:00 pentru stabilirea calendarului învestirii Guvernului Cioloş.

UPDATE: Parlamentarii PNL, prezenţi la votul privind Guvernul Cioloş, dar nu vor vota

Parlamentarii PNL vor participa, miercuri, la votul din Parlament pentru Guvernul Cioloş, însă nu vor vota, potrivit unei decizii a Biroului Executiv, a anunţat secretarul general al liberalilor, Dan Vîlceanu, scrie Agerpres. 

"Am decis în seara aceasta într-o şedinţă de Birou Executiv că noi nu vom vota la plen. Opţiunea este prezent, nu votez şi la comisii ne vom abţine. Deci, nu vrem să facem ce au făcut colegii de la USR, să ne ridicăm din bancă şi să votăm împotriva colegilor cu care am guvernat şi cu care sperăm ca în viitor să mai putem guverna", a declarat Vîlceanu, luni, la Digi 24.

El a subliniat că liberalilor nu li se poate cere să renunţe la preşedintele PNL abia ales. Vîlceanu a afirmat că după ce Guvernul Cioloş nu va trece de Parlament, PNL va merge la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis cu o propunere de premier, şi anume, Florin Cîţu.

"Noi ne bazăm pe o susţinere pe care o avem şi acum din partea UDMR şi a minorităţilor şi împreună vom strânge 180 de voturi. Ne mai trebuie 54 de voturi şi putem avea un Guvern. (...) Vom negocia în Parlamentul României cu parlamentari", a spus secretarul general al PNL.

Așteptări pentru viitorul Guvern 



Vîlceanu a arătat că speră ca viitorul Guvern Cîţu să fie votat şi de parlamentarii USR.

"Dacă ne puneam problema de kaput cu USR, mergeam şi votam împotriva colegilor, cum au făcut ei împotriva noastră, dar nu vrem să plătim cu aceeaşi monedă", a precizat el.

Potrivit unor surse liberale, preşedintele PNL, Florin Cîţu, va avea marţi dimineaţa o întâlnire cu parlamentarii liberali.

Miniştrii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş vor fi audiaţi marţi în comisiile parlamentare de specialitate şi miercuri va avea loc şedinţa plenului reunit în care se va da votul pentru întregul Guvern. 

UPDATE: Antena 3 a anunțat că marți vor avea loc audierile miniștrilor, ca miercuri, la ora 10:00, să aibă loc votul pentru Guvernul Cioloș. 

Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se reunesc luni, de la ora 18:00, pentru a stabili calendarul de învestire a Cabinetului propus de premierul desemnat, Dacian Cioloş, scrie Agerpres. 

Potrivit unor surse parlamentare, audierea persoanelor care au fost propuse să ocupe funcţii de miniştri, de către comisiile specializate, va avea loc marţi, iar miercuri urmează să aibă loc plenul reunit al Parlamentului, în care se va da votul asupra întregului Guvern şi a programului de guvernare.

A depus programul de guvernare



Premierul desemnat Dacian Cioloş a depus luni, la Parlament, lista cu miniştri şi programul de guvernare. El a subliniat că este nevoie de un Executiv capabil să îşi asume măsurile dificile care urmează şi aşteaptă ca partidele parlamentare să voteze acest Cabinet.

"Am depus astăzi o listă de miniştri pentru un Guvern monocolor, ancorat în structura politică a partidului, pentru că nu e momentul pentru un experiment. Am vrut să ne pregătim în aşa fel încât să fim gata, în cazul în care Guvernul va trece, să putem începe guvernarea fără alte complicaţii administrative. Avem nevoie, în cazul în care acest Guvern trece, de oameni care să răspundă rapid nevoilor politice şi care să îşi asume măsurile dificile care urmează. Noi suntem pregătiţi să ne asumăm aceste măsuri dificile. Din păcate, suntem într-un moment în care nu ne mai putem permite să pierdem nicio secundă. Avem nevoie de un Executiv capabil să îşi asume în fiecare minut deciziile necesare şi să poate să acţioneze imediat", a afirmat Cioloş. 

Cioloş: Sperăm ca forţele politice din Parlament să înţeleagă urgenţa

Premierul desemnat, Dacian Cioloş, şi-a exprimat speranţa, luni, după depunerea listei şi programului de guvernare, ca printr-o decizie a forţelor politice de a trece Cabinetul său prin Parlament să se poată ajunge la "pace politică", care să dea posibilitatea societăţi româneşti să treacă peste iarnă şi să iasă din criză fără "convulsii sociale".

"Sperăm ca forţele politice din Parlament să înţeleagă urgenţa şi să acţioneze cu bună-credinţă. Noi am acţionat cu bună credinţă, cu onestitate şi cu transparenţă de la început, fără să facem jocuri politice, fără să încercăm să profităm în vreun fel sau altul prin speculaţii de acest moment. Vreau să-i asigur pe colegii din Parlament că vom acţiona în continuare cu onestitate. Nu avem nici cea mai mică intenţie să deschidem o confruntare politicianistă în Parlament doar ca să câştigăm puncte politice. Fiecare dintre ei va vota cu propria conştiinţă şi sper ca fiecare să se gândească de două ori când vor vota şi decide, dacă vor trece sau nu guvernul pe care îl prezentăm. Nu e momentul de jocuri politice", a spus Cioloş la Parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel