Învestire Guvern Orban: România să scape de sub MCV

Ludovic Orban FOTO AGERPRES
Ludovic Orban FOTO AGERPRES

Trebuie să ne stabilim ca obiectiv ca şi România să scape de sub MCV, a susținut Ludovic Orban în Parlamentul României. 

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat luni, în plenul reunit al Parlamentului, că România trebuie să scape de Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), scrie Agerpres. 

"Trebuie să ne stabilim ca obiectiv ca şi România să scape de sub MCV şi mai ales să ne asumăm răspunderea de a face cu adevărat o justiţie independentă în România, fără ingerinţele politicului şi altor entităţi în funcţionarea justiţiei, să asigurăm liberul acces al cetăţeanului la actul de justiţie, să conferim cu adevărat un sistem de justiţie care să aibă capacitatea să facă dreptate oricărui român", a spus Orban.

Pe de altă parte, el a afirmat că Jandarmeria şi Poliţia trebuie să redevină "slujitori ai intereselor cetăţeanului".

"Trebuie să readucem Jandarmeria, Poliţia în situaţia în care le-a pus Constituţia şi legile ţării şi anume de slujitori ai intereselor cetăţeanului, de apărători ai siguranţei vieţii şi proprietăţii private a fiecărui cetăţean. Trebuie să terminăm o dată cu utilizarea politică a acestor instituţii fundamentale de ordine publică în statul român, utilizarea lor pentru a-i apăra pe potentaţii zilei sau pentru a fi folosiţi pentru atingerea unor obiective politice. Din punctul nostru de vedere, este imperios necesar şi vă cer sprijinul să abrogăm prevederile recursului compensatoriu care au scos peste 20.000 de deţinuţi înainte de termen pe stradă, iar foarte mulţi dintre ei au comis infracţiuni. Serviciul de probaţiune este un serviciu fundamental, care trebuie dezvoltat pentru a asigura reinserţia socială a celor care sunt eliberaţi din detenţie. Trebuie refăcută capacitatea Poliţiei de a-şi exercita misiunea, trebuie terminat cu interimatele şi cu numirile politice şi cu pactizarea dintre lideri politici şi şefii Poliţiei la orice nivel, indiferent că este la nivel local, judeţean sau naţional. Toate posturile în Poliţie trebuie ocupate prin concurs, trebuie terminată practica numirii cu delegaţie at calendas graecas pentru ca omul care stă în pixul celui care îl numeşte să fie obligat să execute toate comenzile nelegale şi împotriva firii pe care le primeşte. Şi în Poliţie şi Jandarmerie trebuie să schimbăm mentalitatea, atitudinea pe care o au, determinarea cu care se implică în realizarea misiunii. Trebuie reluate programele de pregătire, trebuie completate efectivele acolo unde este necesar şi trebuie asigurate toate resursele necesare. Vă spun clar: război total împotriva infracţionalităţii, a clanurilor interlope care fac legea împotriva legii în foarte multe zone din România", a spus Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel