Învestire Guvern Cîțu. Ponta, ANUNȚ. Cum vor vota parlamentarii Pro România

Victor Ponta
Victor Ponta

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a anunţat joi că parlamentarii partidului său vor vota la vedere învestirea Guvernului Cîţu şi i-a îndemnat şi pe ceilalţi aleşi din Legislativ să vină la muncă şi să-şi facă datoria faţă de cetăţeni.

'Atât trebuie să facem, să mergem să votăm un guvern şi spun de pe acum - nu cred că Guvernul PNL condus de domnul Cîţu este cel mai bun dintre guvernele posibile, nu cred că domnul Cîţu e cel mai bun premier. (...) Cred însă că e mai bun decât niciun guvern. (...) Vom vota şi eu şi colegii mei de la Pro România la vedere pentru învestirea unui guvern, un guvern care să pună în aplicare rapid măsurile pe care oamenii le aşteaptă', a declarat Victor Ponta, într-o conferinţă de presă.

'O criză fără precedent'

El a adăugat că este 'o criză fără precedent' şi că trebuie să înceteze 'orice fel de jocuri politice, orice fel de manevre politice, orice fel de blaturi politice'. 'Noi, parlamentarii, ar trebui să facem ceea ce oamenii aşteaptă de la noi, şi anume să ne ducem la muncă pentru câteva ore, să votăm un guvern care să se ocupe de problemele oamenilor.'

'Cred că nu ne cer prea mult, dimpotrivă, nu ne-au cerut nici să stăm în locul medicilor în spital, nouă, parlamentarilor, nici să stăm la graniţă în locul poliţiştilor, nici să stăm în locul celor de la Comitetul pentru Situaţi de Urgenţă, ne-au cerut un lucru pentru care suntem plătiţi, pentru care avem salariu, avem maşini, secretare, avantaje, şi anume să ne ducem la muncă la Parlament şi să votăm un guvern, un guvern care să se ocupe de problemele românilor în această criză fără precedent', a afirmat Ponta. El a menţionat că nu există niciun fel de interdicţie pentru organizarea şedinţei de joi a Parlamentului.

Ce spune despre decizia CCR - OUG anticipate

În context, liderul Pro România a punctat şi faptul că în acest moment, într-o ţară aflată în epidemie şi într-o lume aflată în pandemie, 'calculele politice de alegeri' trebuie uitate. 'Decizia Curţii Constituţionale de azi cred că va fi foarte clară, nu se mai pune problema acum de alegeri, nu se mai pune problema acum de calcule politice şi voi face un apel de la tribuna Parlamentului. Însă mai sunt câteva ore în care domnul Orban, domnul Ciolacu trebuie să lase jocurile politice, trebuie să lase înţelegerile făcute anterior, trebuie să înţeleagă, să-i lase pe parlamentarii PNL şi PSD să-şi facă datoria faţă de oameni, să voteze un guvern şi să sprijine prin votul lor toate măsurile pe care acel guvern le ia pentru binele românilor ', a mai declarat Ponta. El a adăugat că din această criză, clasa politică poate câştiga, pentru prima dată, ceva.

'Să înţelegem că dacă suntem uniţi, că dacă nu ne gândim doar cum să-i facem rău adversarului şi să lucrăm cu adversarul este, de fapt, calea bună şi este speranţa de a ieşi cu bine după această încercare cumplită. Noi, cei de la Pro România asta vom face. Eu, Victor Ponta, fac ceea ce cred că este bine pentru toţi cei care au nevoie de sprijinul meu azi şi cred că nu cer prea mult, dimpotrivă, cer puţin şi acel puţin îl voi face azi. Vreau să sper şi să cred că toţi cei care suntem în această poziţie ne vom gândi, la ora 16,00, ce aşteaptă oamenii de la noi şi vom proceda în consecinţă', a mai afirmat Ponta, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel