Investiții. Tudose distruge un nou mit

Mihai Tudose a afirmat vineri că anul 2016 a fost "un eşec" din punct de vedere al proiectelor demarate, lucru care a dus la cheltuieli publice reduse pentru investiţii în primele luni din 2017, dar s-a reuşit recuperarea acestui lucru.

"Încă un mit dispare astăzi privind scăderea investiţiilor în economie. Potrivit INS, investiţiile nete din trimestrul III au fost cu 10,3% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016. De asemenea, investiţiile din primele nouă luni ale anului 2017 au fost în creştere cu 3,6% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent", a scris Tudose pe Facebook.

Totodată, şeful Executivului şi-a arătat speranţa ca aceia care "văd numai dezastre" vor da dovadă de mai multă responsabilitate.

"Sper ca cei care văd numai dezastre să dea dovadă de mai multă responsabilitate, iar atunci când afirmă ceva să pună lucrurile în context. Anul 2016 a fost un eşec din punct de vedere al proiectelor demarate, lucru ce a dus la cheltuieli publice reduse pentru investiţii în primele luni din 2017, dar am reuşit să recuperăm acest lucru", a mai afirmat Tudose.

Investiţiile nete realizate în economia naţională au însumat peste 50,09 miliarde de lei în primele nouă luni din acest an, fiind în creştere cu 3,6% comparativ cu perioada similară din 2016, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS) remis, vineri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel