Investiții SUA în România. Ana Birchall: Un obiectiv prioritar al Guvernului

Creşterea nivelului investiţiilor americane în România şi continuarea evoluţiilor pozitive în relaţiile comerciale dintre cele două ţări sunt obiective prioritare ale guvernării, i-a transmis viceprim-ministrul Ana Birchall secretarului comerţului din SUA, Wilbur Ross. 

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Ana Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, a avut o întrevedere cu Wilbur Ross, miercuri, în contextul vizitei de lucru pe care o întreprinde în SUA, la Washington DC. 

Pe agenda discuţiilor s-au aflat reiterarea interesului privind consolidarea Parteneriatului strategic România - SUA, îndeosebi pe dimensiunea economică, sprijinul SUA privind aderarea României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică şi Summitul Iniţiativei Celor Trei Mări, care va avea loc la Bucureşti, în septembrie. 



În dialogul cu Wilbur Ross, Ana Birchall a transmis mesajul prim-ministrului Viorica Dăncilă, subliniind "angajamentul ferm al Guvernului României pentru asigurarea unui climat investiţional atractiv pentru companiile străine datorită stabilităţii economice şi prin măsurile incluse în programul de guvernare", se arată în comunicat. 

Totodată, cei doi demnitari au reconfirmat interesul comun pentru aprofundarea dimensiunii economice a Parteneriatului strategic, evidenţiind oportunităţile reprezentate de Summitul Select USA, Preşedinţia României a Consiliului UE şi Summitul Iniţiativei Celor Trei Mări. 

Select SUA

Guvernul mai precizează că secretarul american al comerţului "a exprimat apreciere pentru nivelul de participare a României la evenimentul Select SUA, cu cea mai numeroasă delegaţie dintre statele europene şi una dintre primele cinci din lume, aspecte care reflectă angajamentul consecvent pentru întărirea legăturilor economice şi comerciale bilaterale". 

La rândul său, Ana Birchall a spus că Guvernul îşi doreşte dezvoltarea şi aprofundarea dimensiunii economice a Parteneriatului strategic dintre cele două ţări. 

"Ne dorim dezvoltarea şi aprofundarea dimensiunii economice a Parteneriatului nostru strategic la nivelul excelent al cooperării existente în domeniul securităţii şi apărării. Creşterea nivelului investiţiilor americane în România şi continuarea evoluţiilor pozitive în relaţiile comerciale dintre ţările noastre rămân obiective prioritare ale guvernării", a afirmat vicepremierul Birchall la întrevederea cu secretarul comerţului din SUA. 

Potrivit Executivului, Summitul Select USA, care se desfăşoară la Washington, în perioada 20 - 22 iunie, este cel mai important eveniment dedicat investiţiilor organizat anual în SUA, la care România este prezentă cu o delegaţie guvernamentală condusă de Ana Birchall şi cu o delegaţie de reprezentanţi ai mediului de afaceri. 

Wilbur Ross este purtătorul principal de mesaj în domeniul mediului de afaceri în Administraţia Trump, asigurând antreprenorilor şi companiilor americane mijloacele de care au nevoie pentru crearea de locuri de muncă şi dezvoltarea de noi oportunităţi de business. Are o experienţă de peste 55 de ani în domeniul investiţiilor bancare şi în managementul fondurilor de capital privat. Este absolvent al Universităţii Yale şi al Harvard Business School, se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel