Investiții pentru secții ale Spitalului Județean Deva

Primăria municipiului Deva vrea să aloce, până la sfârşitul acestui an, încă 630.000 de lei pentru dotarea unor secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, chiar dacă instituţia medicală se află în subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara, a anunţat primarul Florin Oancea, pe pagina sa de socializare.

Potrivit primarului municipiului Deva, Florin Oancea, sumele care vor fi investite în Spitalul Județean Deva vor fi supuse aprobării consilierilor locali după rectificarea bugetară care ar urma să aibă loc la sfârşitul lunii august. Echipamentele care vor fi achiziţionate din aceşti bani vor contribui la o mai bună îngrijire a pacienţilor, arată primarul care a explicat și că aceasta nu e prima dată când instituția pe care o conduce investește în Spitalul Județean, care nu e în subordinea sa. 

Investițiile au demarat la începutul anului

„Cu toate acestea, încă din primele luni ale mandatului meu de primar, am inițiat proiecte de hotărâri de Consiliu Local prin care Spitalului Județean de Urgență Deva i-au fost alocate, din bugetul local, sume de bani necesare pentru dotarea cu aparatură a câtorva secții ale unității spitalicești. Mi se pare normal ca administrația locală să contribuie, în limitele bugetului și prerogativelor legale, la funcționarea unui spital performant pentru locuitorii orașului, beneficiarii principali ai serviciilor medicale. În fond, pe deveni nu-i interesează cine administrează Spitalul ci doresc să aibă asistență medicală de calitate în orașul lor, fără să fie nevoiți să bată drumurile până în centrele medicale consacrate de la Cluj, Timișoara, Târgu Mureș etc. De aceea, în prima parte a anului 2018, Primăria Deva a alocat suma de aproximativ 410.000 lei pentru dotarea cu aparatură a secțiilor de Ortopedie, Interne II și Pneumologie, răspunzând, astfel, solicitărilor adresate Primăriei de către respectivele secții ale spitalului", a scris Florin Oancea pa pagina sa de Facebook. 

El arată și cum vor fi continuare aceste investiții și ce se va face cu banii alocați. 

630.000 de lei pentru aparatură nouă în 6 secții

„Vom continua şi în partea a doua a acestui an acordarea de fonduri pentru dotarea cu aparatură a Spitalului din Deva. Astfel, la rectificarea bugetară de la finele acestei luni, voi propune Consiliului Local alocarea a încă 630.000 lei pentru dotarea cu aparatură a secţiilor de Cardiologie, Chirurgie, Pneumologie, Psihiatrie, Radiologie şi Urologie, conform cu solicitările medicilor şefi de secţie şi cu cele ale managementului Spitalului", a notat el.

Primarul a discutat problemele de finanţare ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva cu echipa de conducere a unităţii medicale, astfel încât să fie stabilit un proiect mai amplu prin care administraţia publică locală să sprijine în mod constant spitalul.

„În principiu, în limitele bugetului actual, doresc ca Primăria Deva să aloce anual minimum un milion de lei pentru dotarea cu aparatură a Spitalului din Deva", a completat Oancea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel