Investiții agricultură. Două miliarde de euro disponibile

Alocarea financiară pentru investiții în agricultură se ridică la aproximativ două miliarde de euro. Toate măsurile cuprinse în Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, vor fi lansate începând din această lună. 

De altfel, mai multe propuneri de modificare a criteriilor de selecţie aferente submăsurilor în sectorul agricol au fost prezentate, săptămâna trecută, în cadrul primei întâlniri a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, aferentă anului 2017, prezidată de secretarul de stat Alexandru Potor. La discuţii au participat 32 membri, alături de reprezentanţii Autorităţii de Management pentru PNDR, cei ai AFIR, ai APIA şi ai Directoratului General pentru Agricultură din cadrul Comisiei Europene. 

Potrivit sursei citate, în cadrul întâlnirii au fost prezentate şi aprobate în unanimitate propunerile de modificare a criteriilor de selecţie aferente submăsurilor pentru realizarea de investiţii in exploataţiile agricole/pomicole, în procesarea/marketingul produselor agricole ori pomicole, pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale, pentru înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul agricol/pomicol, pentru cooperare orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare - sectorul agricol/pomicol, precum şi calendarul lansărilor aferente anului 2017 şi alocările propuse. 

Astfel, începând cu luna martie vor fi lansate toate măsurile destinate atât beneficiarilor publici, cât şi beneficiarilor privaţi. Alocarea totală a măsurilor însumează aproximativ două miliarde euro, din care 800 de milioane de euro sunt destinaţi beneficiarilor publici şi peste un miliard de euro sunt pentru măsuri destinate beneficiarilor privaţi, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel