EXCLUSIV  INVENȚIE despre Legea vaccinării. Rafila: Mulți dintre oponenți nici măcar nu au citit-o 

Foto Facebook Alexandru Rafila
Foto Facebook Alexandru Rafila

Prof. Alexandru Rafila, vicepreședintele Camera Deputaților, a făcut câteva precizării importante despre Legea vaccinării, la dezbaterea online marca DC Media Group 'Noua strategie farmaceutică europeană - provocări și șanse pentru sistemul sanitar din România'.

Prof. Alexandru Rafila, vicepreședintele Camera Deputaților, a adus în atenție prin intermediul intervenției sale la dezbaterea online marca DC Media Group 'Noua strategie farmaceutică europeană - provocări și șanse pentru sistemul sanitar din România' că în ceea ce privește Legea vaccinării, 'toată lumea se referă exclusiv din punctul de vedere al obligativității sau neobligativității vaccinării la copii.'

Mai mult, spune prof. Rafila, 'unii au mai inventat că Legii ar propune și obligativitatea vaccinării la adulți.'

Rafila: Nu despre asta este vorba în Legea vaccinării

În continuare, prof. Alexandru Rafila, vicepreședintele Camera Deputaților' a afirmat că 'nu despre asta este vorba.' El a explicat că 'Legea permitea evitarea unor crize repetate care s-au înregistrat în România, atunci când am discutat despre predictibilitatea furnizării de vaccinuri, care este esențială pentru furnizori.'

'Ciclul de producție fiind foarte lung, vaccinurile sunt limitate, e o piață limitată. Există mai puține vaccinuri disponibile decât sunt necesare, la nivel global, mai ales dacă ne referim la vaccinurile autorizate în Uniunea Europeană. 

O astfel de Lege permitea realizarea de stocuri tampon care să evite situațiile în care vaccinurile au lipsit.', a subliniat prof. Rafila.

Rafila: Mulți dintre oponenții Legii nici măcar nu au citit-o 

Ulterior, prof. Alexandru Rafila a precizat că 'Legea vaccinării există într-o anumită variantă la Comisia de sănătate. Noi ne aflăm însă, în momentul de față, într-o dezbatere extrem de încinsă privind vaccinarea anti-Covid și probabil că este bine să așteptăm ca aceste lucruri să se calmeze. Oamenii să citească Legea, pentru că mulți dintre oponenții Legii nici măcar n-au citit-o.'

'Sunt multe lucruri importante care se pot reglementa, începând cu responsabilitatea instituțiilor publice, apropo de asigurarea vaccinurilor și terminând cu constituirea acestor stocuri și cu posibilitatea de a compensa vaccinurile. Până la urmă, această Lege își propune să faciliteze accesul oamenilor la vaccinuri, la vaccinare. Acesta ar trebui să fie mesajul principal.

Din păcate, mesajul principal s-a concentrat în jurul obligativității. Dacă cineva este de bună-credință și citește Legea cu atenția, va vedea că scopul este să asigure accesul. De multe ori, accesul a fost limitat.', a încheiat vicepreședintele Camerei Deputaților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel