Inundații Vrancea. Halici, PSD, cere intervenția de urgență: Aveți această obligație

Foto: ISU Vrancea
Foto: ISU Vrancea

Nicușor Halici cere intervenția de urgență a autotirăților după inundațiile masive din Vrancea. 

Deputatul Nicușor Halici face un apel căte autorități să intervină pentru a-i ajuta pe vrâncenii afectați de vremea severă din ultimele zile. 

”Încă odată Vrancea se confruntă cu inundații provocate de vremea din ultima perioadă. Chiar dacă intensitatea este mai mică față de 2005, inundațiile au provocat pagube serioase. Cred că este momentul să lăsăm deoparte orice divergență și interes politic și să fim solidari în fața necazurilor.

Solicitare urgentă



Solicit președintelui CJ Vrancea, Cătălin Toma, să intervină în regim de urgență și să aloce sume din fondul de rezervă la dispoziția sa pentru ajutorarea localităților și oamenilor afectați de inundații. Aveți această obligație față de vrânceni și aveți și pârghiile necesare pentru a face aceste lucruri. Putem folosi resursele CJ Vrancea, atât materiale cât și financiare, pentru ca în aceste momente grele să ajutăm. Suntem deschiși și vom colabora cu autoritățile dacă ni se va solicita prezența și ajutorul. Nimeni nu merită să treacă singur prin astfel de momente. Solidaritate pentru vrânceni!”, a anunțat Președinte interimar PSD Vrancea, Deputat Halici Nicușor.

Efecte devastatoare în Vrancea, în urma vremii nefavorabile

În ultimele 24 de ore, în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea au fost primite peste 100 de apeluri prin 112, care sesizau producerea unor situații de urgență.

Echipajele de pompieri din cadrul subunităților au intervenit, atât în municipiul Focșani, cât și în comunele Biliești, Ploscuțeni, Sihlea, Tulnici și Vânători, la misiuni pentru salvarea și evacuarea persoanelor și animalelor aflate în pericol, îndiguiri cu saci de nisip pentru limitarea pagubelor, evacuarea apei din gospodării, degajarea arborilor căzuți și eliberarea căilor de acces.

La momentul de față au rămas impracticabile circulației DJ 204 D pe tronsonul Podul Zamfirei – Biliești – Suraia și DJ 204E pe tronsonul Ciușlea-Mirceștii Vechi.

În continuare, pompierii vrânceni monitorizează evoluția hidrologică a râurilor din județ și efectuează recunoașteri în teren.


 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel