Inundații. Apel de urgență către medicii din zonele sinistrate

Inundatii Bulgaria
Inundatii Bulgaria

Medicii de toate specialitățile din zonele afectate de inundații sunt îndemnați de confrații de la Colegiul Medicilor din România să acorde ajutor pacienților, chiar dacă în aceste zile sunt liberi și nu merg la cabinet sau spital. 

Colegiul Medicilor din România (CMR) a făcut sâmbătă un apel către medicii din toate specialităţile la solidaritate şi întrajutorare faţă de românii care au de suferit de pe urma inundaţiilor şi i-a îndemnat pe aceştia să acorde ajutor pacienţilor, chiar dacă în aceste zile sunt liberi şi nu merg la cabinet sau spital.

„Colegiul Medicilor din România, profund impresionat de situaţia grea în care au ajuns mii de români din cauza inundaţiilor, face apel către toţi medicii, indiferent de specialitate, să acorde o mână de ajutor pacienţilor, şi aşa greu încercaţi, chiar dacă în aceste zile sunt liberi şi nu merg la cabinet sau spital”, precizează un comunicat de presă al CMR.

De asemenea, preşedintele CMR, Gheorghe Borcean, solicită managerilor de spitale să se asigure că unităţile medicale au stocuri necesare de medicamente şi materiale sanitare şi recomandă autorităţilor să intensifice controlul calităţii apei potabile din zonele afectate de inundaţii. „Este nevoie ca noi toţi să ne mobilizăm şi să-i ajutăm pe cei care în aceste zile trec prin momente grele. Să nu uităm, dragi colegi, de valoarea umanitară a profesiei noastre ce se poate manifesta şi în aceste situaţii dramatice”, a afirmat Borcean, potrivit sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel