ÎNTREBARE REFERENDUM după consultările PSD de la Cotroceni cu deținuții politici

Consultari ale presedintelui Klaus Iohannis, cu membrii delegatiei Partidul Social Democrat (PSD), pe tema situatiei din domeniul justitiei, la Palatul Cotroceni.
Consultari ale presedintelui Klaus Iohannis, cu membrii delegatiei Partidul Social Democrat (PSD), pe tema situatiei din domeniul justitiei, la Palatul Cotroceni.

Eugen Nicolicea a spus ce întrebări i-au propus Ioan Muntean și Marin Iancu, foști deținuți politici, lui Klaus Iohannis pentru referendum la consultările de la Cotroceni.

Propunerile de întrebări făcute de delegația PSD pentru referendum au vizat posibilitatea ca, la 30 de ani de la Revoluţie, persoane care pot fi catalogate drept torţionari să ocupe funcţii de conducere importante în stat.

"Fraţi români, este moral, legal şi constituţional ca la 30 de ani de la Revoluţia sângeroasă anticomunistă din decembrie 1989 să se tolereze în funcţii înalte de conducere foşti torţionari?" şi "E normal ca la 30 de ani după căderea regimului opresiv comunist foştii torţionari să fie promovaţi în funcţii gigantice de conducere?" - acestea sunt întrebările propuse de foștii deținuți politici.

Aviz favorabil

Social-democratul Eugen Nicolicea, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a declarat vineri că Parlamentul va aviza favorabil solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis privind referendumul din 26 mai.

”Cu privire la referendum, am precizat şi în calitate de vicepreşedinte al Camerei că Parlamentul (...) va aviza favorabil solicitarea preşedintelui de a demara un referendum consultativ cu recomandările făcute acolo”, a anunţat Nicolicea, după consultările cu şeful statului de la Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis s-a consultat vineri cu delegaţia PSD pe tema situaţiei din Justiţie. Delegaţia Partidului Social Democrat a fost formată din Eugen Nicolicea şi foştii deţinuţi politic Marin Iancu şi Ioan Muntean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel