Întrebare pentru Iohannis, rămasă fără răspuns

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, în cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Italiei, în memoria victimelor cutremurului de săptămâna trecută din localitatea italiană Amatrice. La ieșire, președintele Iohannis a fost întrebat de către jurnaliștii prezenți cum le răspunde celor care au susținut că era necesară prezența sa în Italia, după producerea dezastrului.

Președintele le-a transmis condoleanțe familiilor victimelor și însănătoșire grabnică celor răniți.

"Am exprimat condoleanțele noastre, ale României, ale românilor, pentru victimele acestei catastrofe. Sunt, din păcate, sute de pierderi de vieți omenești, sunt alte sute de persoane rănite. Din păcate, între acestea se află și mulți, prea mulți români și cu această ocazie vreau să spun încă o dată condoleanțe familiilor victimelor. În același timp, gândul meu se îndreaptă și spre cei care au fost răniți, cărora le doresc însănătoșire grabnică, și spre familiile celor răniți', a declarat președintele Klaus Iohannis, citează Agerpres.

Șeful statului a precizat că a cerut Guvernului implicare totală pentru sprijinirea familiilor victimelor.

'Între timp, există deja o Hotărâre de Guvern care stabilește măsuri de ajutorare pentru cei loviți de această catastrofă. Am reiterat și la întâlnirea cu domnul ambasador disponibilitatea noastră de a veni cu sprijin logistic, material și persoane calificate, în măsura în care se dorește acest lucru', a mai spus Klaus Iohannis.

Întrebat cum le răspunde celor care au susținut că era necesară prezența sa în Italia, după producerea dezastrului, Klaus Iohannis nu a răspuns, o reacție similară având și atunci când a fost întrebat unde a mers în concediu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel