EXCLUSIV  „Interzis Jandarmeriei de 1 Decembrie”. Borza, reacție virulentă

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Deputatul independent Remus Borza a comentat, la DCNews, ideea suporterilor echipelor de fotbal care au anunțat pe Facebook că își doresc ca Jandarmeriei Române să îi fie interzis să defileze pe 1 Decembrie.

„În fiecare an, de 1 Decembrie, jandarmii îşi şterg bastoanele mânjite cu sângele cetăţenilor români pe care i-au lovit în timpul anului. De Ziua Naţională a României, aceste scursuri ale societăţii îşi lustruiesc bocancii murdari de rahatul propriu în care calcă zilnic. Pe 1 Decembrie, acestor analfabeţi luaţi de la câmp li se dau nişte uniforme noi, pozând în apărători ai legii. Începând cu acest an, s-a terminat distracţia pentru aceste sugative ale bugetului statului. (...) La an aniversar, la 100 de ani de la Marea Unire, să-i vedem pe jandarmi defilând nu ar fi decât o altă înjosire la care poporul român este supus. Daca Jandarmeria Română nu va avea decenţa să se retragă de la parada de 1 decembrie, atât la Alba Iulia, cât şi în Bucureşti, vă invităm sa îi oferiţi ceea ce merită sau să vă întoarceţi cu spatele la defilarea jandarmilor, ridicând aceleaşi degete pe care Florin Iordache le arată românilor. Romania este a noastră, nu a lor!", se precizează pe rețeaua de socializare Facebook.

Prezent joi în studioul DCNews, unde a analizat cele mai importante subiecte ale săptămânii în cadrul emisiunii „Borza Analytica", deputatul independent Remus Borza a declarat că, într-un moment atât de important pentru România, ar trebui să existe niște limite de decență.

„În mediul online s-a viralizat o postare a ultrașilor prin care se cerea să i se interzică Jandarmeriei să defileze pe 1 Decembrie. O solicitare de-a dreptul aberantă, care aruncă în derizoriu cea mai importantă sărbătoare a românilor în an de Centenar. E ca și cum ai fi cerut în urmă cu 100 de ani Armatei Române, după încheierea Primului Război Mondial și după recunoașterea Marii Uniri de către puterile occidentale, să nu treacă pe sub Arcul de Triumf, avându-i în frunte pe Regele Ferdinand și Regina Maria. Aceeași Armată care, în 1907, a deschis focul împotriva propriului popor, ucigând peste 10.000 de țărani din satul Flămânzi și din regiunea Botoșanilor. Generalul Alexandru Averescu, care a ordonat represiunea sângeroasă a răscoalei țărănești în 1907, nu a fost arestat, nu a fost retrogradat, ci a fost înaintat în gradul de mareșal. În timpul Primului Război Mondial, în calitate de comandant al Armatei a II-a, a condus personal oștirea română în bătăliile eroice de la Mărășești și Oituz. În 1918, anul în care s-a înfăptuit Marea Unire, Regele Ferdinand l-a numit prim-ministru.

Exemplul dat de Franța

Revenind în actualitate, în țara în care se semna în 1789 Declarația Drepturilor Omului și ale Cetățeanului, jandarmeria intervine brutal împotriva demonstranților care se opun majorării prețurilor la carburant. Rezultatul: mii de răniți și doi morți. În Franța nu s-a pus problema arestării șefilor Jandarmeriei. Aceeași Jandarmerie, care a împărțit cu maximă generozitate, bastoane pe spinarea francezilor, a fost aplaudată de zeci de mii de parizieni și zeci de șefi de state, în urmă cu trei săptămâni, la defilarea triumfalistă pe sub arcul de Triumf, cu ocazia aniversării a o 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial", a afirmat Remus Borza.

„Cine menține și apără ordinea publică și implicit pe noi cetățenii? Jandarmeria Română. La mitingul din 10 august au fost foarte mulți protestatari care s-au dedat la acte de violență și vandalism, care au instigat la revoltă și nesupunere, provocându-i pe ofițerii și subofițerii din cadrul Jandarmeriei. Evident, și riposta Jandarmeriei, necesară pentru restabilirea ordinii de drept, la un moment dat, a fost exagerată și disproporționată. Dar asta nu ne îndreptățește să anatemizăm și să demonizăm întreaga Jandarmerie Română. Cei vinovați se vor supune rigorilor legii. Disoluția puterii sau a autorității statului generează anarhie, instabilitate și insecuritate", a declarat Remus Borza.

„Haideți să fim buni români!"

„Haideți măcar o dată la 100 de ani, pentru o zi, pe 1 Decembrie, să nu înjurăm, să nu scuipăm, să nu fluierăm, să nu facem semne obscene. Haideți să fim civilizați, solidari, uniți în dragoste frățească. Haideți să fim buni români, să fim oameni! Măcar atât putem face generațiile de azi pentru eroismul și sacrificiul înaintașilor noștri", a spus deputatul Remus Borza.

Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel