Interzis, Gigi Becali. La TVR, cenzura încă mai sperie comentatorii meciurilor de fotbal

În anii 80, naționala de fotbal obținea o victorie răsunătoare pe Rasunda Stadion, învingând Suedia prin golul lui Cămătaru. În țară, publicul fusese înmărmurit de comentariul lui Cristian Țopescu, care solicita autorităților să permită fotbaliștilor români să joace în străinătate, fiindcă numai astfel se pot obține performanțe pe plan extern. Într-o epocă în care românii primeau pașapoarte doar cu aprobarea Partidului și a Securității, această frază putea trimite un om la închisoare. Țopescu "a scăpat" doar cu concedierea de la TVR. Frica de cenzură bântuie, încă, prin instituția din Calea Dorobanților.

Steaua a obținut, marți seara, a șaptea calificare din istorie în grupele Champions League, și a patra sub conducerea lui Gigi Becali. Însă tocmai patronul Stelei a fost omis de comentatorul TVR, Marian Olaianos, atunci când, la finalul partidei de la Varșovia, acesta a mulțumit celor care și-au adus aportul pentru accederea roș-albaștrilor în grupele celei mai importante competiții europene dedicată cluburilor.

Fie că ne place sau nu, Gigi Becali este principalul "vinovat" pentru ultimele patru calificări ale Stelei în grupele Champions League - în 2006, 2007, 2008 și 2013. Fără îndoială, patronul Stelei are defectele sale și a făcut o mulțime de greșeli de când deține această funcție, dar, în ultimii ani - de la sfertul de finală din Cupa Uefa, împotriva Rapidului - Steaua este echipa care pe plan european trage fotbalul românesc după ea, lucru de care au profitat pe rând CFR Cluj, Unirea Urziceni sau Oțelul Galați. Acestea au câștigat competiția internă și astfel au fost propulsate direct în grupele Champions League, lucru ce a coincis cu venituri de milioane de euro pentru vistieriile cluburilor - de la UEFA, sponsori, bilete, publicitate etc.

Singură în primăverile europene

De ani buni, Steaua este singura echipă din România care izbutește să treacă de grupele competițiilor europene și să fie o prezență constantă în primăvara europeană. Față de celelalte echipe - poate cu excepția CFR-ului - care au încasat milioane de euro de pe urma calificărilor în grupele Champions League, Gigi Becali a luat, dar a și băgat bani înapoi în echipă. A anunțat mereu că vrea să adune la Steaua cei mai talentați tineri din țară, pentru ca roș-albaștrii să formeze și scheletul naționalei. Nu i-a reușit mereu, dar, cum a spus și Mihai Stoica după meciul din Polonia, faptul că Stanciu, cel care a deschis scorul în returul cu Legia, a ajuns la Steaua este numai meritul patronului.

Bineînțeles, jucătorii, staff-ul tehnic, managerul Mihai Stoica, toți, cu antrenorul Laurențiu Reghecampf în frunte, au meritele lor pentru obținerea acestei calificări, și trebuie cu toții felicitați pentru această performanță. Dar cel care stă în spatele ultimelor patru din totalul de șapte calificări ale Stelei în grupele Champions League este patronul Gigi Becali, care, ajuns la "masa bogaților" nu a luat banii și a fugit, cum au făcut alți patroni din fotbalul românesc. Lui i-a plăcut în grupele Champions League și a vrut să revină, astfel că a investit la loc, iar rezultatele se văd. Rezultate care vor ajuta din nou întreg fotbalul românesc și care mai aduc din când în când câte un strop de bucurie în viețile necăjite a milioane de români. Rezultate pentru care măcar un semn de recunoștință ar fi putut să primească tocmai principalul responsabil, din partea unui comentator plătit din banii tuturor românilor.

Vezi și: What’s up, cenzurat pentru versuri ostile lui Băsescu – VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel