Interviu Klaus Iohannis, L'Express. UE trebuie să învețe că n-are două viteze

Noul președinte al României, Klaus Iohannis, a acordat un amplu interviu pentru săptămânalul francer L'Express. 

Klaus Iohannis a declarat că se aşteaptă ca fiecare dintre statele membre ale Uniunii Europene să ajungă la concluzia că Europa "ar avansa mai bine dacă fiecare dintre ele ar rămâne fidelă valorilor pe care aceasta s-a fondat, adică pe egalitatea tuturor partenerilor". Totodată, el şi-a exprimat dezaprobarea faţă de principiul unei "Europe cu două viteze".

"Fiecare ţară membră are aceleaşi drepturi şi aceleaşi obligaţii. Nu vorbesc despre negarea diferenţelor, dar acestea sunt, după părerea mea, de ordin mai degrabă economic decât conceptual. Toate partenerele europene sunt democraţii", a explicat Klaus Iohannis. 

"Unele democraţii funcţionează mai bine, altele, mai tinere, mai au multe probleme de rezolvat, după cum este şi cazul României. Totuşi, nimic nu justifică apariţia unei Europe cu două viteze'" a subliniat precizat care a apreciat că cheia o reprezintă atitudinea statelor membre şi nu a Bruxellesului.

La modul mai general, referindu-se la politica externă a ţării noastre, preşedintele a afirmat că este "foarte important să înţelegem că nu trebuie să inventăm din nou roata. Politica externă română are la bază trei piloni: parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii, relaţiile cu NATO şi cele cu Uniunea Europeană".

"Nu aş schimba nimic la această politică, pentru că ea ne garantează securitatea şi este rezultatul unor decizii politice consensuale", a conchis Klaus Iohannis. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy