Interviu exclusiv cu Bogdan Diaconu (PRU), candidat la Primăria Capitalei. Surpriza anului 2016

Președintele PRU, Bogdan Diaconu, și-a anunțat candidatura la Primăria Municipiului București. Deputatul a acordat un interviu exclusiv pentru dcnews.ro în care vorbește despre șanse, schimbări și surprize electorale. 

Un deputat și-a dat demisia din partid. Acuzații dure

"Nu am simțit nevoia să dau explicații după gestul domnului Răzvan Tănase, care nu mai este membru al partidului din prima săptămână din decembrie anul trecut. Legat de nepotism, se referă la relația mea cu Augustin Hagiu, care este cofondator al partidului, este încă de la început în grupul de inițiativă de fondare a Partidului România Unită și care după un an de la formarea partidului mi-a devenit naș religios", a explicat Bogdan Diaconu, pentru dcnews.ro. Politicianul a explicat, întrebat dacă PRU este un partid de lider, că "nu, este un partid de principii, de idei și de idealuri. Oamenii care au venit și care vin spre PRU vin mânați în luptă de aceste idealuri și vin având niște valori în care credem cu toții și asta ne ține uniți". 

Candidații PRU, lista scurtă

Cât despre posibile alianțe politice sau electorale, Bogdan Diaconu spune că "decizia noastră politică este foarte fermă, mergem atât la locale, cât și la parlamentare fără niciun fel de alianță, singuri în alegeri". Deputatul a subliniat că a anunțat la Congres candidatura sa la Primăria Capitalei. El a adăugat că la Sectorul 2 îl PRU îl aruncă în cursa alegerilor locale pe Augustin Hagiu, la Sectorul 4, "un avocat tânăr de mare anvergură cu un viitor politic, zic eu, strălucit", Radu Bratu Iorga, la Sectorul 1, un pilot de 3 de ani, Andrei Titicaș, medic la bază, și la Sectorul 3, campionul de K1 Daniel Ghiță, la Cluj, chirurgul Dan Nicolau, la Constanța, Dumitru Bădrăgan, vicepreședinte al PRU, președinte al filialei Constanța, la Gorj, pentru președinția Consiliului Județean îl avem pe Rudi Bugă, președintele organizației de la Gorj, "una dintre cele mai importante organizații din țară". 

"Nu poți să faci 26 de ani aceleași alegeri și să aștepți rezultate diferite"

Întrebat despre calculele interne și șansele de start pentru Primăria Capitalei, Bogdan Diaconu a precizat că "depinde mult și dacă alegerile se vor desfășura într-un singur tur sau în două tururi". Cât despre ce variantă legislativă electorală susține, președintele PRU a răspuns: "Eu sunt convins că alegerile într-un singur tur pentru primării sunt total nedemocratice și dau câștig de cauză unor viitori primari care nu au legitimitate. Nu știu dacă se mai poate schimba ceva, dar eu cred că din punct de vedere legal, Guvernul are toate argumentele și toată libertatea pentru a schimba acest mod antidemocratic de alegeri și pentru a putea să reformăm cu adevărat societatea românească, pentru că într-un singur tur, vor rămâne majoritatea primarilor care sunt în funcție". 

Revenind la șansele pe care le are la Primăria Capitalei, "Bogdan Diaconu spune că sunt șanse foarte mari, în condițiile în care am văzut niște nume anunțate de clasa politică învechită, care a jefuit România în ultimii 26 de ani, cred că șansele sunt reale și foarte mari, mai ales că românii încep să înțeleagă că nu poți să faci 26 de ani aceleași alegeri și să aștepți rezultate diferite. Dacă vor alege tot candidații partidelor vechi și învechite, vom avea parte de încă 26 de ani, la fel de triști și la fel de lipsiți de speranță. Dacă vom avea două tururi de scrutin, sunt convins că PRU nu numai la București, ci și în multele orașe și localități din țară va fi surpriza electorală a anului 2016". Cât despre calculele și sondajul intern realizat înainte să-și anunțe candidatura, Bogdan Diaconu a răspuns că dacă a fost intern, rămâne intern, precizând: "Nu cred în bătălia pe sondaje, cred că sondajele, mai ales cele scoase public, nu au decât rolul de a manipula și a avantaja mici șmecherii electorale și atât. Aș prefera să vorbim despre idei, principii, proiecte și soluții pentru București și pentru România". 

Nouă puncte de forță

Președintele PRU a precizat că va anunța în luna februarie, la evenimentul de lansare la care vor participa aproximativ o mie de persoane, programul pe București, atât pentru Primăria Capitalei, cât și pentru cele șase sectoare și pentru Consiliul General. Evenimentul va avea loc în a doua jumătate a lunii februarie. 

"Sunt nouă puncte de forță în programul pentru București, cu mare impact în viața viitoare, atât din punct de vedere al organizării serviciilor publice, de la transport public până la termoficare, atât din punct de vedere al siguranței, cât și din punctul de vedere al unor chestiuni de ordin social și de organizare și ordine a vieții din București", a subliniat Bogdan Diaconu. 

Țintă la europarlamentare: procent de două cifre

Cât despre alegerile parlamentare, "PRU își dorește să intre pe ușa din față în Parlamentul României, cu demnitate și cu un scor suficient de mare, astfel încât să ne permită să determinăm viitorul României conform cu valoriile pe care le promovăm și în baza cărora am câștigat încrederea și vom câștiga acordul românilor în noiembrie 2016, iar ținta noastră este un procent cu două cifre. (...) Nu suntem un partid mic, din contră, avem o reprezentare națională, avem filiale peste tot în țară și asta va surprinde pe multă lume, pentru că noi, spre deosebire de alții, ne-am ocupat și de organizarea partidului și avem structuri teritoriale suficient de puternice astfel încât să ne permită atingerea obiectivului. Când am spus un scor de două cifre, să știți că noi chiar credem că se poate atinge, nu știm dacă va fi cu 1 în față sau cu 2 în față. Sunt convins că PRU poate să fie surpriza electorală a anului 2016 și uitați-vă la trendul european de creștere a ceea ce înseamnă formațiuni naționaliste, trend care se va manifesta și-n România anului 2016". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel